20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBerlusconi, lovit de uraganul "Ruby"

Berlusconi, lovit de uraganul „Ruby”

Italia este zguduită de o nouă furtună politico-mediatică. „Eroul” este nimeni altul decât premierul Berlusconi, implicat într-un nou scandal sexual care îi subminează poziţia în stat şi în partid.

Premierul italian „iubeşte femeile” şi asta ştie o lume întreagă. Escapadele lui erotice au luat dimensiunea scandalurilor politice, făcând deliciul media internaţionale. De această dată, noua aventură din tumultuoasa sa viaţă privată se numeşte Ruby, o minoră care afirmă că a participat la seratele din reşedinţa şefului guvernului italian de lângă Milano, Villa Arcore.

Terenul devine din ce în ce mai nesigur pentru preşedintele Consiliului italian, acuzat de opoziţie şi de presa catolică din cauza acestei afaceri de moravuri în care este implicată o minoră, afacere care se suprapune precedentelor istorii de conflicte de interese, de corupere a judecătorilor şi de coluziune cu mafia. Faptele, dezvăluite de Repubblica, datează din primăvară, dar au luat noi dimensiuni în ultimele zile. Tânăra Ruby, de 17 ani, a fost arestată într-un salon de frumuseţe din Milano pentru un presupus furt de 3.000 euro şi bijuterii de la prietene cunoscute în discoteci. S-a dovedit că este minoră, străină, fără documente şi fără domiciliu, legea prevăzând punerea ei sub tutelă. În timpul interogatoriului de la comisariat, un telefon primit de la Palatul Chigi, sediul preşedinţiei Consiliului de miniştri, a ordonat eliberarea fetei, „care este nepoata lui Mubarak”.

La întrebarea poliţistului „cine este Mubarak?”, funcţionarul de la capătul firului a explicat că este vorba de preşedintele Egiptului. Numai că tânăra este marocană. Puţin mai târziu, a venit la comisariat pentru a o recupera pe Ruby chiar Nicole Minetti, 25 de ani, fostă dansatoare şi ex-ortodentistă (Berlusconi se afla printre pacienţi), preşedinte al Consiliului regional Lombardia al partidului lui Berlusconi, aflat la putere. Povestea ar fi rămas secretă dacă la un nou interogatoriu Ruby nu ar fi declarat că Minetti a acţionat la cererea expresă a lui Berlusconi. În trei luni, tânăra a primit de la premierul italian 150.000 euro, bijuterii, rochii de lux şi un Audi, în schimb cerându-i să se prezinte drept „nepoata lui Mubarak”. Ancheta este abia la început şi sunt multe zone de elucidat. Ruby afirmă că nu a avut relaţii sexuale cu premierul, dar că a participat la seratele deocheate date de acesta la Villa Arcore, alături de numeroase femei „de escortă” şi diverse celebrităţi din lumea spectacolului, politicieni şi oameni din media. Detaliul cel mai picant din dezvăluirile ei este ritul erotic preferat de Berlusconi, copiat după un obicei din haremul african al colonelului Kadhafi, „bunga bunga”. Un fel de dans erotic grotesc executat de femei nude.

Deja slăbit de alte scandaluri sexuale, Berlusconi este prins acum într-o anchetă privind o reţea de prostituţie destinată să alimenteze seratele sale private şi acuzat de imixtiune pentru eliberarea lui Ruby. Dacă anul trecut scandalul din jurul altei minore, Naomi, nu i-a afectat popularitatea, de această dată, dezvăluirile petrecerilor de la Arcore îi afectează imaginea politică, şi aşa slăbită din cauza crizei economice, a afacerilor de corupţie şi a diviziunilor din propria tabără politică. Noul scandal extinde frontul anti-Berlusconi. Ca şi în cazurile precedente, opoziţia de stânga cere demisia premierului, considerând că este susceptibil să devină „victima unui şantaj” şi chiar fostul său aliat Gianfranco Fini declara că „este o afacere care face înconjurul lumii şi pune Italia într-o situaţie jenantă”. Poziţia premierului în vârstă de 74 de ani a fost tranşantă: „Mai bine să-ţi placă femeile decât să fii homosexual”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă