11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialBerlin: O femeie care are simptomele infectării cu virusul Ebola a fost...

Berlin: O femeie care are simptomele infectării cu virusul Ebola a fost spitalizată de urgenţă

Acuzând "febră puternică" şi "probleme de circulaţie a sângelui" care au sugerat o "boală infecţioasă", pacienta a fost transportată la spitalul Charite din Berlin, a precizat Rolf Erbe, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, informează Mediafax.

Potrivit tabloiodului Bild, femeia este orginară din Nigeria şi a afirmat că a intrat în contact cu persoane contaminate cu Ebola. "Pacienta a fost izolată în ambulanţă şi a echipa a luat măsuri de protecţie" până la internarea în departamentul de boli infecţioase, sub supravegherea unui medic specialist, a adăugat Erbe.

Agenţia pentru locuri de muncă unde a fost semnalat cazul, situată în cartierul Prenzlauer Berg, a fost închisă pentru ziua de marţi, însă angajaţii şi celelalte persoane care se aflau la birou au reuşit să părăsească sediul. Mai multe persoane, care s-au aflat în contact direct cu pacienta, urmează să fie supuse unor teste la spital.

Testele realizate la spital vor dura o perioadă, a adăugat el. Ţara de origine a pacientei, în plină epidemie a virsului Ebola, justifică "măsurile importante de precauţie", a explicat Rolf Erbe.

Germania a înregistrat mai multe cazuri suspecte de la începutul epidemiei de febră hemoragică, soldată deja cu 1.229 de morţi în Africa de Vest, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă