15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialBenjamin Netanyahu era în Tel Aviv în timpul ATACURILOR cu rachete. S-a...

Benjamin Netanyahu era în Tel Aviv în timpul ATACURILOR cu rachete. S-a adăpostit într-un BUNCĂR

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, se afla în Tel Aviv în momentul în care două rachete au fost lansate spre oraş joi după-amiază, şeful Guvernului adăpostindu-se într-un buncăr în momentul atacurilor, informează site-ul de ştiri Ynetnews.com, citat de Mediafax.

Două rachete lansate joi după-amiază din Fâşia Gaza au căzut în apropiere de oraşul Tel Aviv. Una dintre rachete a căzut în Marea Mediterană, iar cealaltă la sud de oraşul israelian.

Atacurile au fost revendicate de Brigăzile Al-Qods, aripa militară a Jihadului Islamic, şi de Brigăzile Ezzedin Al-Qassam, aripa militară a mişcării Hamas.

Escaladarea violenţelor intervine în a doua zi a operaţiunii israeliene “Pilonul Apărării”, care constă în raiduri aeriene şi atacuri de artilerie împotriva grupărilor islamiste din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian aflat sub controlul mişcării Hamas.

În total, raidurile aeriene s-au soldat cu moartea a 15 persoane şi rănirea altor 150 în Fâşia Gaza. Printre victime figurează Ahmad Jaabari, liderul aripii militare a mişcării islamiste Hamas, ucis miercuri într-un raid aerian israelian. În Israel, o rachetă lansată din Fâşia Gaza a provocat moartea a trei persoane în sudul ţării.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a dat asigurări că statul evreu va continua “să întreprindă toate acţiunile necesare pentru apărarea populaţiei” de rachetele lansate din Fâşia Gaza.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă