3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialBelarusul efectuează exerciţii militare la frontiera cu Ucraina

Belarusul efectuează exerciţii militare la frontiera cu Ucraina

Belarusul a început, luni, exerciţii militare cu rezervişti la frontiera cu Ucraina, în contextul în care Minskul este tot mai îngrijorat de instabilitatea din regiune şi de activitatea NATO în apropierea frontierelor sale, informează Mediafax.

Scopul exerciţiilor este “consolidarea frontierei”, a anunţat, luni, Ministerul belarus al Apărării.

Citește și: Statele Unite trimit militari şi armament în Ucraina

Exerciţiile vizează o consolidare treptată a frontierei cu Ucraina. Ministrul belarus al Apărării i-a prezentat preşedintelui Aleksandr Lukaşenko un raport în care notează o intensificare a activităţii NATO în apropiere de frontierele ţării, potrivit portalului rus.

“Cel mai bine este ca armata să se dezvolte astfel încât nimeni nici măcar să nu se gândească să ne privească chiorâş, adică forţele armate (belaruse) trebuie să fie puternice”, a declarat Lukaşenko luni.

Exerciţiile, coordonate de către adjunctul ministrului Apărării Mihail Puzikov, implică unităţi de apărare teritorială locală alcătuite din rezervişti.

“Alianţa Nord-Atlantică şi-a intensificat exerciţiile de peste o dată şi jumătate faţă de anul trecut, inclusiv prin manevre de mare anvergură în apropiere de frontiera Belarusului”, afirmă serviciul de presă al preşedinţiei belaruse.

Tot de luni, Belarusul a început, împreună cu China, exerciţii în domeniul luptei împotriva terorismului şi o competiţie pentru trupele de recunoaştere, în vestul ţării.

Cele mai citite

Vrei să devii trainer în domeniul în care ești specialist? Înscrie-te la cursul Aprendis

Pentru foarte mulți profesioniști într-un domeniu, trainerul reprezintă principala influență; omul care îi șlefuiește și îi pregătește să facă față tuturor provocărilor profesionale la...

Rusia susține că Bulgaria a dat drept de survol pentru avionul lui Lavrov, ca să ajungă la reuniunea OSCE

Autoritățile Rusiei susțin că avionul ministrului său de Externe, Serghei Lavrov, a primit drept de survol din partea Bulgariei, astfel încât ministrul rus să...

Serghei Lavrov are acceptul să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru o reuniune a OSCE

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a fost autorizat să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă