0.3 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialBecali a renuntat la cererea prin care solicita sa plece la Monte...

Becali a renuntat la cererea prin care solicita sa plece la Monte Carlo

Gigi Becali si-a retras actiunea in care cerea permisiunea sa plece in vacanta, o luna, la Monte Carlo, avocatii sai apreciind ca, daca va iesi europarlamentar, acesta va avea imunitate si nu va mai avea interdictii, in caz contrar trebuind sa astepte expirarea perioadei actualei interdictii.

Avocatul lui Becali, Gheorghita Mateut, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca finantatorul FC Steaua va retrage aceasta cerere, explicand ca, in opinia sa, o astfel de cerere trebuie solutionata de catre procurorii care fac ancheta in cazul clientului sau, si nu de catre instanta.

Becali a transmis instantei o declaratie autentificata la un notariat prin care a aratat ca nu mai doreste sa continue acest proces.

Un alt avocat al sau, Catalin Dancu, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca cererea privind concediul de la Monte Carlo este prematura, explicand ca o cerere de reglementare a starii controlului judiciar trebuie depusa in 7 iunie, atunci cand expira incuviintarea instantei dispusa in cazul clientului sau de a circula in afara Capitalei si a judetului Ilfov.

Avocatul a mai aratat ca, la alegerile din 7 iunie, Gigi Becali ar putea castiga alegerile, moment in care ar dobandi si imunitate parlamentara, ceea ce l-ar scapa de orice fel de interdictii.

Avocatul a mai aratat ca o cerere de revocare a masurii controlului judiciar va fi depusa dupa ce instanta va lua in discutie revenirea la starea anterioara.

"Ce utilitate si eficienta dam unei cereri privind un concediu de odihna dupa perioada de 7 iunie, atata vreme cat noi nu stim doua lucruri foarte importante?! Pe 7 iunie el poate iesi parlamentar, iar acest lucru va anula toate constrangerile care i se impun, daca nu iese in data de 7 iunie, atunci la incheierea irevocabila a masurii controlului judiciar pe teritoriul Romaniei, cand se va reveni la starea anterioara, respectiv a controlului judiciar la nivelul Bucuresti cu Ilfov atunci vom introduce o astfel de cerere. Vom spune atunci ca orice masura de control judiciar la nivelul Capitalei si a judetului Ilfov este lipsita de orice relevanta juridica pentru ca instanta va putea constata ca Becali a umblat timp de o luna liber, iar ancheta nu a avut de suferit in niciun fel. Nu a vorbit cu nimeni, nu a influentat martori si nu a ingreunat cu nimic mersul cercetarilor", a declarat Dancu.

Dezbaterile in procesul in care Gigi Becali cere Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti sa-i dea voie de plece din tara, timp de o luna, in vacanta la Monte Carlo trebuiau sa aiba loc luni, dar instanta le-a amanat, doua zile, din cauza unei lipse de procedura.

Pana la finalul sedintelor de judecata, unul dintre avocatii lui Becali a depus o cerere de retragere a actiunii.

Avocatii au declarat, vineri, ca au depus cererea la Parchetul Tribunalului Bucuresti care a redirectionat-o spre Judecatoria sectorului 1, care a stabilit termen pentru luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă