19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBataie electorala pe ajutoarele UE pentru saraci

Bataie electorala pe ajutoarele UE pentru saraci

Presedintele CJ Botosani, Mihai Tabuleac, a criticat actiunea demarata de Guvernul Romaniei privind distribuirea ajutoarelor acordate persoanelor nevoiase din judet de catre UE. Tabuleac crede ca este vorba despre o actiune electorala in conditiile in care distribuirea pachetelor se va face de catre reprezentantii APIA chiar in apropierea alegerilor parlamentare. Liderul PNL Botosani neaga scopul electoral al actiunii si-l ameninta pe Tabuleac cu demiterea.

Initial, a declarat Mihai Tabuleac, distribuirea pachetelor cu alimente pentru saraci trebuia facuta de catre reprezentantii societatii civile, dar acest lucru a fost sistat. UE va imparti la nivel national 40.000 de tone de produse alimentare in valoare de 24 de milioane de euro. Acestea vor ajunge la pensionarii agricultori si asistatii sociali. Valoarea unui pachet ajunge la 16 euro si cuprinde zahar si faina alba de grau. "Actiunea este programata sa inceapa peste o luna si sa se finalizeze in noiembrie. Probabil ca cineva isi imagineaza ca distributia se va face exact de staff-ul de campanie al candidatilor PNL pentru alegerile parlamentare din aceasta toamna. Acest ajutor al UE se deturneaza si se transforma intr-o mita electorala", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ Botosani, care este si lider al PD-L Botosani.

 

Drept replica, Liviu Campanu, liderul PNL Botosani, sustine ca acuzatiile presedintelui CJ Botosani cu privire la ajutoarele Uniunii Europene sunt nefondate, fiind facute din birou. "Daca presedintele CJ isi permite sa faca politica, nu am nimic de comentat, a ajuns pe propriul nivel de incompetenta", a declarat Campanu. Acesta a declarat recent ca impreuna cu consilierii judeteni PNL va cauta masurile necesare care pot duce la suspendarea lui Mihai Tabuleac de la conducerea Consiliului Judetean Botosani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă