17.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialBastionul Therezia, eliberat de chiriasi

Bastionul Therezia, eliberat de chiriasi

Imobilul poate fi acum reabilitat in baza unui proiect sprijinit cu 3,5 milioane
de euro de catre UE
 
Restaurantul "La cetate" din Timisoara, ultimul chirias care nu s-a lasat plecat din incinta Bastionului "Therezia", a fost evacuat ieri, cu ajutorul jandarmilor si al Politiei. Patronul localului, Mircea Tonenchi, cel care a intentat un proces Consiliului Judetean (CJ) Timis pentru a impiedica evacuara nu a fost prezent. Procedurile au inceput in jurul orei 16, iar la fata locului a fost prezent si  presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc. Surse din randul jandarmilor au spus ca inventarierea va dura, probabil, pana la orele diminetii.
Localul a fost inchis inca de la pranz, in asteptarea executorului judecatoresc.
Tribunalul Timis a dat, in urma cu o  saptamana, la solicitarea CJ Timis, o sentinta executorie pentru societatea "Imprimeria Mirton", patronata de Mircea Tonenchi. Cu o saptamana in urma insa, tot Tribunalul Timis a decis anularea autorizatiei de constructie pentru lucrarile de reabilitare a bastionului, la cererea unui alt chirias, proprietarul unui casino, aflat in partea administrata de Primarie. Acesta a reclamat ca nu fusese  consultat atunci cand s-a pus problema reconsolidarilor din incinta localului. "Am avut incredere in Justitie si ni s-a facut dreptate. Restaurantul nici macar nu avea punct de lucru in Bastion. Vom cere Primariei alta autorizatie. Intentia noastra este de a nu pierde cele noua milioane de euro pentru reabilitarea fortificatiei", a declarat Ostaficiuc.
Luni, presedintele CJ Timis si-a exprimat convingerea ca problemele s-au rezolvat in cea mai mare parte si ca ultimul chirias va pleca de bunavoie.
 "Le vom cere sa ne achite si chiria restanta din 30 iunie 2006, de cand a expirat contractul cu ei. Este vorba de 3.000 de euro pe luna. Lucrarile trebuie sa inceapa cat mai repede, mai ales ca Inspectia in Constructii a spus ca zidurile sunt fisurate si exista un real pericol de a se produce accidente", a precizat liderul CJ Timis. Acesta se afla astazi la Bucuresti, impreuna cu primarul Gheorghe Ciuhandu, pentru a primi ordinul de deschidere a santierului.

AMANARI

santierul la cea mai veche fortificatie a Timisoarei a fost amanat pana acum de trei ori. Initial, lucrarile trebuiau sa inceapa in primavara anului trecut, dar procesele intentate Consiliului Judetean si lui Constantin Ostaficiuc de catre Tonenchi au pus in pericol finantarea. Intregul proiect de reabilitare a Bastionului costa circa noua milioane de euro, din care 3,5 milioane de euro sunt fonduri europene. Constructorii, un consortiu de firme din Germania, au fost alesi prin licitatie internationala.

Cele mai citite

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Shell Team Aviation, înșelăciunea continuă, reacții în lanț!

Investigația jurnalistică demarată de Ziarul Puterea,  intitulată ”Scandal în industria aviatică: Shell Team Aviation acuzată de înșelăciune și evaziune fiscală”(https://www.puterea.ro/scandal-in-industria-aviatica-shell-team-aviation-acuzata-de-inselaciune-si-evaziune-fiscala/), publicată la data...

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă