16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu vrea cât mai repede aur de la Roşia Montană

Băsescu vrea cât mai repede aur de la Roşia Montană

Preşedintele Traian Băsescu este de părere că a sosit momentul ca România să îşi exploateze zăcămintele de aur, cupru şi argint cu mijloace moderne. Şeful statului a făcut această afirmaţie în timpul unei vizite la Roşia Montană.

„De vină sunt politicienii”

Preşedintelui i-a plăcut, pe lângă tehnologia modernă care va fi folosită la acest proiect şi faptul că urmează să fie create câteva mii de locuri de muncă. „Proiectul trebuie să demareze cât mai repede. Pentru întârzierea lui sunt de vină politicienii, care nu au avut curajul să întreprindă nimic, dar şi voi, cei de la RMGC, că nu aţi prezentat mai în detaliu acest proiect. Guvernul trebuie să ia o decizie în acest sens, iar pentru cei care se împotrivesc se va lua o decizie la fel ca în cazul celor de la autostradă”, a declarat şeful statului, înainte de a se duce la primăria din localitate, acolo unde a avut mai multe runde de discuţii. În tot acest timp, zeci de persoane strigau în faţa clării „vrem să muncim” şi „vrem minerit”, iar persoanele au întâmpinat cu bucurie, mai apoi, anunţul că Băsescu a dat undă verde proiectului RMGC.

„Au ajuns să facă foiţă de cupru din lacul de decantare. Deci din reziduuri au ajuns să scoată cupru. Deci şi în România aceste industrii trebuie să revină şi trebuie să revină utilizând ultimele tehnologii. Ce este foarte important, dincolo de faptul că aceste metale au dobândit altă valoare decât înainte, este că şi locurile de muncă sunt o mină de aur”, a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a vizitat, tot luni, şi localitatea Roşia Poieni, unde există de asemenea, o exploatare minieră. Aici s-a întâlnit cu autorităţile locale, dar şi cu localnicii şi cu susţinătorii sau protestatarii proiectului.

“Trebuie respectate punctele de vedere ale tuturor. În acelaşi timp, trebuie privit la interesul general. Dar şi cei care au alt punct de vedere trebuie ascultaţi şi, pe cât posibil, convinşi”, a mai spus Băsescu.

Cele mai citite

Armata israeliană a început bombardamente asupra estului orașului Rafah

Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar...

Jaqueline Cristian, la un singur meci de calificarea pe tabloul principal al turneului de la Roma

Jaqueline Cristian este la un singur meci de calificarea pe tabloul principal al Mastersului de la Roma, după ce a învins-o în prima rundă...

Klaus Iohannis merge în America unde va primi premiul Distinguished International Leadership Award

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii. Președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă