20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBăsescu, despre nominalizarea lui Oprea: Suntem în fața unui aranjament între premier...

Băsescu, despre nominalizarea lui Oprea: Suntem în fața unui aranjament între premier și Iohannis

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la B1 Tv, că premierul Victor Ponta a făcut un aranjament cu președintele Klaus Iohannis în ceea ce privește nominalizarea lui Gabriel Oprea la conducerea interimară a Guvernului. În acest context, fostul șef de stat a precizat că acest aranjament ar fi fost făcut de cei doi înainte de operație.

El a apreciat că această înţelegere între preşedinte şi premier rezultă din faptul că vicepremierul Gabriel Oprea a fost propus pentru conducerea interimară a Guvernului de către Ponta, în condiţiile în care Constituţia prevede că preşedintele este cel care desemnează care dintre membrii Guvernului poate prelua interimar postul de prim-ministru.

"Propunerea lui Ponta arată că a existat un aranjament anterior. Desemnarea unui prim-ministru interimar este opţiunea preşedintelui, nu a premierului. Ponta a vrut să arate că el a propus şi preşedintele a executat. Poate va avea o surpriză dacă nu e un aranjament. Eu cred însă că aranjamentul a fost înainte de plecarea lui Ponta în Turcia", a spus Băsescu la postul B1 TV.

Fostul preşedinte a adăugat că el ar fi fost mai exigent în locul lui Iohannis, în sensul că i-ar fi cerut lui Ponta şi un certificat medical.

Premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă