10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialAlegeri Republica Moldova. Băsescu salută victoria partidelor pro-europene

Alegeri Republica Moldova. Băsescu salută victoria partidelor pro-europene

Președintele Traian Băsescu salută victoria partidelor pro-europene din Republica Moldova, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, remis redacției. Șeful statului și-a exprimat speranţa că vor fi accelerate procesele de modernizare și de apropiere de UE.

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat notă cu satisfacție de rezultatul estimativ al alegerilor parlamentare desfăşurate duminică, 30 noiembrie, în Republica Moldova. Șeful statului salută victoria partidelor parlamentare pro-europene din Republica Moldova, Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal, și se bucură pentru cetățenii Republicii Moldova", se arată în comunicatul de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

Citește și: R. MOLDOVA. Se prefigurează o victorie a pro-europenilor. Rezultate oficiale după prelucrarea a 89% dintre procesele verbale: PSRM – 21.34%, PLDM – 19.46%, PCRM – 17.95%, PD -15.78%, PL – 9.36%. CEC amână rezultatele finale

"În același timp, domnul președinte Traian Băsescu speră că vor fi accelerate procesele de modernizare a Republicii Moldova și de apropiere de Uniunea Europeană și reiterează faptul că România va fi în continuare un partener în realizarea acestor obiective", menţionează sursa citată.

Potrivit rezultatelor anunţate după prelucrarea a peste 89 la sută din procesele verbale încheiate în urma alegerilor de duminică din R.Moldova, PSRM se menţine pe primul loc cu 25 de mandate, urmat de PLDM cu 24 de mandate, PCRM cu 21 de mandate, PDM cu 19 mandate şi PL cu 12 mandate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă