16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu s-a întâlnit cu fanii de pe Facebook: Internetul trebuie lăsat...

Băsescu s-a întâlnit cu fanii de pe Facebook: Internetul trebuie lăsat liber. Nu am fost niciodată în favoarea reglementării presei

Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a întâlnit, joi, în cadrul ICEEfest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – cel mai important eveniment dedicat comunicării online şi industriei interactive, cu susţinătorii săi de pe pagina de Facebook ”Alături de preşedintele nostru.”

 În cadrul întâlnirii, preşedintele a abordat mai multe subiecte precum libertatea presei, importanţa reţelelor de socializare, dependenţa presei de patroni.

Traian Băsescu a subliniat că apreciază feedback-ul din partea fanilor săi de pe pagina de Facebook.

“Nu-mi plac feedback-urile vulgare, dar cele negative le iau ca atare. Nu trebuie să te fereşti de el. Cel mai interesant la Facebook este că lucrurile sunt măsurabile. Chiar Facebook îşi face propria lor evaluare, dacă vezi un mesaj care nu e accesat, vezi imediat.”, a spus preşedintele.

Şeful statului a explicat că este adeptul unei prese libere şi că nu este de acord cu reglementarea mass-media.

„Sunt adeptul unei prese absolut libere, nu am fost niciodată în favoarea reglementării presei, se va autoreglementa ea. În momentul ăsta presa oferă ceea ce consumă publicul românesc. Internetul trebuie să fie liber. Mass-media este mult mai pervertită, e dependentă de patroni. În 2009, toate trusturile erau împotriva mea. Singura zonă în care m-am putut exprima a fost în mediul virtual. A fost o singură televiziune care m-a primit în campanie, OTV. Eram blocat pe toate trusturile private. În modul virtual nu trece printr-o cititoare de prompter sau printr-un analist. Aşa cum te exprimi, aşa trece. Este singurul mediu în care eşti ca şi dezbrăcat, aşa cum vorbeşti, aşa se duce mesajul. Cred că mediul virtual trebuie lăsat nereglementat. Dacă nu eram la Facebook aş fi venit la costum. Am venit ca în campanie”, a precizat Traian Băsescu.

Despre reţele de socializare, preşedintele a spus că acestea reprezintă un mediu neconvenţional de comunicare:„Cred că în primul rând, Facebook-ul este un mijloc neconvenţional de comunicare. Dar mie nu-mi poate reproşa nimeni că sunt un preşedinte convenţional. Sunt un preşedinte-jucător. În mod real, sunt mai tânăr decât sunt ca vârstă. Am avut la un moment dat…. m-am întrebat, n-oi fi prea în vârstă pentru mediul ăsta? Nu, dacă mă simt bine.”

Evenimentul se desfăşoară sub forma unui interviu live pe tema relaţiei dintre oamenii politici şi social media, moderat de Dragoş Stanca, organizator ICEEfest. Discuţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri din partea publicului.

 

Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă