15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu: România are un potenţial extraordinar de dezvoltare prin tineri

Băsescu: România are un potenţial extraordinar de dezvoltare prin tineri

Preşedintele Traian Băsescu, a transmis duminică, un mesaj cu ocazia deschiderii noului an şcolar în care susţine că tinerii sunt cea mai importantă resursă de dezvoltare a României.

“Sunt convins că România are un potenţial extraordinar de dezvoltare prin tineri, cea mai importantă resursă a noastră, şi, de aceea, avem datoria faţă de aceştia să le oferim un sistem care să permită formarea lor în conformitate cu exigenţele şi aspiraţiile pe care le are fiecare”, a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele a susţinut că educaţia naţională trebuie să se înscrie în orizontul obiectivelor Europa 2020: să fie centrată pe criteriul competitivităţii şi al relevanţei pe piaţa muncii, să promoveze echitatea şi coeziunea socială, să stimuleze creativitatea şi spiritul întreprinzător.

“Putem atinge toate aceste obiective dacă urmăm cu consecvenţă Pactul Naţional pentru Educaţie, precum şi dacă aplicăm, fără întârziere, Legea educaţiei. Nu putem vorbi despre democraţie consolidată fără o educaţie de calitate. Astăzi trăim într-o societate globalizată, al cărei principiu de armonizare este cel al unităţii în diversitate şi al pluralismului de valori şi opţiuni”, adaugă preşedintelui Băsescu.

Şeful statului şi-a exprimat încrederea în profesorii români care sunt capabili să formeze elevii ca membri ai unei societăţi puternice.

“Am încredere în dumneavoastră, profesori şi elevi, deopotrivă, că prin entuziasmul şi perseverenţa cu care vă veţi urma parcursul în cunoaştere şi formare profesională, veţi contribui la construirea unei societăţi puternice, capabilă să discearnă calea propriului viitor, calea viitorului României”, a conchis preşedintele.

Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă