18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu este uimit că România a nominalizat două nume pentru comisar european

Băsescu este uimit că România a nominalizat două nume pentru comisar european

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că, "spre surprinderea" sa, a aflat că România a transmis două nominalizări pentru funcţia de comisar european, fapt despre care ştie de la Bruxelles.

Traian Băsescu a fost întrebat despre a doua nominalizare făcută de Guvern pentru postul de comisar european, însă a refuzat să precizeze despre cine este vorba, potrivit Mediafax.

"Eu știu că sunt două nominalizări, dar nu știu care", a răspuns șeful statului la întrebarea jurnaliștilor.

Preşedintele Băsescu a menţionat că la reuniunea de sâmbătă a Consiliului European nu se va discuta lista de comisari, aceasta fiind "o afacere pe care o decide, conform Tratatului, preşedintele Comisiei".

"Vreau să fiu foarte clar, nu intenţionez niciun fel de dispută, nu creez o dispută, este dreptul Guvernului să acţioneze aşa. Dar, spre surprinderea mea, am aflat că avem două nominalizări transmise la Bruxelles, suntem unul din puţinele state care au acceptat această rugăminte a preşedintelui Jean-Claude Juncker", a menţionat Băsescu.

"Niciodată reprezentantul României în Comisia Europeană reprezentantul României nu a fost desemnat de preşedinte, întotdeauna însă a fost desemnat într-o înţelegere (…), întotdeauna desemnările le-au făcut guvernele în colaborare cu preşedintele. Nu mă deranjează că de data aceasta am aflat de la Bruxelles că România a făcut două desemnări, ci cred că trebuie avut în vedere faptul că Legea 373 prevede o procedură internă, parlamentară, audierea celui propus pentru funcţia de comisar în comisia de specialitate a Parlamentului", a mai spus el.

Premierul Victor Ponta a declarat, în 31 iulie , că a transmis scrisoarea prin care Dacian Cioloş este propus pentru un nou mandat de comisar european din partea României, pentru portofoliul Agriculturii. El a precizat că a transmis scrisoarea după ce a discutat cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Cele mai citite

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă