21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu, clarificări cu privire la videoclipul postat pe Facebook: Nu a fost...

Băsescu, clarificări cu privire la videoclipul postat pe Facebook: Nu a fost un atac la Kovesi

Fostul președinte Traian Băsescu a transmis, referitor la videoclipul postat pe Facebook, prin care îi cerea Laurei Codruța Kovesi să rezolve dosarul Mineriada, că a cerut, încă de pe vremea când era șef de stat, soluționarea dosarelor dosarelor Mineriadei și cel al Revoluției din 1989, conform unei postări a prezentatorului B1 Tv Cătălin Scriblea.

” Nu a fost un atac la Kovesi. Am vrut să-mi apăr mandatul. Mi s-a pus în cârcă nerezolvare acestui dosar. Și am făcut repetat cereri ca el să se rezolve. Asta i-am și cerut atunci lui Kovesi. De altfel, o să public și ce i-am cerut lui Tiberiu Nițu la numire, să rezolve acest dosar. Deci nu are legătură cu Kovesi.”, i-a declarat Traian Băsescu, jurnalistului Cătălin Striblea.

”Rămâne însă pentru mine o necunoscută de ce acest dosar a fost blocat ani de zile. Traian Băsescu mi-a spus aseară că e o chestiune care ține strict de procurori, de background-ul lor profesional și uman”, a scris Striblea, pe blogul personal.

Fostul președinte Traian Băsescu a postat, marți, pe pagina personala de Facebook, la o zi după ce instanța supremă a decis redeschiderea dosarului mineriadei din 1990, o secvență video din 2009 în care îi atrăgea atenția Laurei Codruța Kovesi, pe atunci procuror general, în legătură cu dosarele Revoluției și mineriadei.

Citește și: Băsescu îi amintește lui Kovesi despre dosarul nerezolvat al Mineriadei

Şeful statului de atunci i-a cerut lui Kovesi să comunice opiniei publice ce fac procurorii cu dosarele revoluţiei şi daca există o speranţă că aceste dosare vor fi duse la finalizare, iar procurorul general a replicat că. depinde de ceea ce intelege Traian Băsescu prin speranţă şi a spus că dosarele vor fi judecate cu celeritate dar nu poate promite o soluţie. 

 

 

Cele mai citite

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României. „Cu bucurie în suflete, celebrăm Ziua Independenței Naționale...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă