12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialBarack Obama le cere americanilor să ţină un moment de reculegere pentru...

Barack Obama le cere americanilor să ţină un moment de reculegere pentru victimele din Arizona

Preşedintele Barack Obama le-a cerut duminică americanilor să ţină un moment de reculegere luni, în memoria victimelor atacului armat din Arizona, soldat cu şase morţi şi 14 răniţi, printre care se numără şi un membru al Congresului, relatează AFP, citat de Mediafax.

Obama a cerut şi coborârea în bernă a drapelului american pe clădirile publice şi militare din Statele Unite şi din restul lumii, ca semn de respect pentru victime.

“Le cer americanilor să ţină un moment de reculegere, mâine, la ora 11.00 (18.00, ora României), în onoarea victimelor tragediei absurde care a avut loc la Tucson, în Arizona, şi a celor care se luptă încă pentru a supravieţui”, conform unui comunicat al preşedintelui american.

“Va fi o ocazie să ne reunificăm ca naţiune, în rugăciune sau meditaţie, păstrând în minte spiritul victimelor şi al familiilor lor”, a adăugat Obama.

Comunicatul Casei Albe precizează că preşedintele american şi personalul Casei Albe vor ţine momentul de reculegere pe peluza Casei Albe, în faţa presei.

Atacul armat, soldat cu rănirea gravă a unui membru al Camerei Reprezentanţilor, a şocat America, iar blogurile de stânga au denunţat imediat climatul politic agresiv, pentru care îi acuză pe membrii mişcării ultraconservatoare Tea Party.

Autorul atacului, un tânăr în vârstă de 22 de ani, se află în custodia forţelor de ordine, însă motivele care l-au determinat să împuşte 20 de persoane în oraşul Tucson nu sunt cunoscute încă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă