13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBarack Obama l-a nominalizat pe John Kerry pentru funcţia de secretar de...

Barack Obama l-a nominalizat pe John Kerry pentru funcţia de secretar de Stat

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a nominalizat pe senatorul John Kerry pentru funcţia de secretar de Stat, în locul lui Hillary Clinton, informează Mediafax.

Barack Obama a făcut acest anunţ în cursul unei conferinţe de presă organizate la Casa Albă.Barack Obama a făcut acest anunţ în cursul unei conferinţe de presă organizată la Casa Albă.

“Ştiu că veţi fi un formidabil secretar de Stat”, a declarat Obama alături de Kerry, remarcând că mandatele de senator de Massachusetts l-au pregătit pentru postul de şef al diplomaţiei americane.

Decizia lui Obama era aşteptată după ce ambasadoarea la ONU, Susan Rice, a anunţat săptămâna trecută că se retrage din cursa pentru funcţia de şef al Departamentului de Stat.

Candidat la alegerile prezidenţiale din 2004, pe care le-a pierdut în faţa lui George W. Bush, John Kerry, un veteran al războiului din Vietnam înainte de a deveni militant împotriva războiului, este senator de Massachusetts din 1985 şi tocmai a împlinit 69 de ani.

În calitate de şef al puternicei Comisii de Afaceri Externe din Senat, unde i-a succedat actualului vicepreşedinte Joe Biden, el are deja o experienţă solidă în domeniul diplomatic şi a fost emisarul lui Barack Obama în numeroase dosare sensibile, în special în cel privind relaţiile cu Pakistanul.

 

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă