13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialBarack Obama avertizează Iranul că "fereastra" diplomaţiei se "micşorează"

Barack Obama avertizează Iranul că “fereastra” diplomaţiei se “micşorează”

“Fereastra” diplomaţiei este pe cale să se “micşoreze”, a declarat preşedintele american Barack Obama miercuri, referindu-se la Iran, pe care Statele Unite şi ţările occidentale îl suspectează că vrea să se doteze cu arma nucleară, sub acoperirea unui program nuclear civil, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Fereastra care permite rezolvarea acestei probleme în mod diplomatic este pe cale să se micşoreze”, a declarat preşedintele Obama în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul britanic David Cameron la Washington.

“Vom face totul pentru a găsi o rezolvare diplomatică dar în final trebuie să avem pe cineva la celălalt capăt al mesei (de negocieri) care să trateze cu seriozitate şi sper că regimul iranian înţelege acest lucru”, a adăugat el.

Obama a asigurat, de asemenea, că o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului va începe “să îşi facă resimţite efectele din această vară”.

Preşedintele american a declarat recent că nu exclude recursul la forţă ca ultimă variantă, dar privilegiază calea diplomatică şi sancţiunile pentru a descuraja Iranul să avanseze către obţinerea armei nucleare.

În schimb, premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat săptămâna trecută la Washington că nici diplomaţia, nici sancţiunile nu au reuşit să împiedice dezvoltarea programului nuclear controversat al Iranului, adăugând: “Niciunul dintre noi nu îşi poate permite să aştepte prea mult”.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă