2.3 C
București
joi, 2 februarie 2023
AcasăSpecialO echipă medicală din Israel operează victimele de la Colectiv. Doctor israelian:...

O echipă medicală din Israel operează victimele de la Colectiv. Doctor israelian: Nu am văzut o asemenea tragedie în toată cariera mea

UPDATE: Doctorul Yarom Shoham, venit din Israel pentru a ajuta la tratarea victimelor incendiului din clubul Colectiv, a declarat, că nu s-a mai confruntat cu o asemenea tragedie în viața lui, potrivit Mediafax. 

„Nu am văzut o asemenea tragedie în toată cariera mea, nu aşa. (…) Imediat ce am auzit de incident ne-am oferit ajutorul. Era nevoie de ajutorul nostru şi de asta suntem aici. Am ajuns aici azi noapte”, a spus doctorul, care acum îi ajută pe medicii de la Spitalul Bagdasar.

De asemenea, medicul i-a lăudat pe doctorii din spitale. 

„În aceste condiţii este foarte greu pentru mine să spun ce cred că se va întâmpla cu aceşti pacienţi. Ştiu că sunt trataţi foarte bine aici, iar echipele din spital fac o treabă minunată şi muncesc foarte eficient non-stop pentru a trata aceşti pacienţi şi toţi sperăm să obţinem cele mai bune rezultate”, a spus dr. Shoham.

Doctorul israelian a venit la Bucureşti pentru a trata pacienţii de la Bagdasar cu NexoBrid, un produs care înlocuieşte intervenţiile chirurgicale în cazul pacienţilor cu arsuri.

„Am venit să ne oferim ajutorul şi expertiza în utilizarea NexoBrid, un produs care înlocuieşte intervenţia chirurgicală pentru arsuri grave. Noi avem experienţă cu acest produs şi am venit să oferim NexoBrid şi ajutorul nostru în folosirea sa. Este folosit acum în spital. Acesta permite tratarea mai multor pacienţi decât ar fi posibil cu intervenţii chirurgicale. Toţi pacienţii vor fi trataţi azi, acesta este obiectivul, să tratăm toţi pacienţii, să decidem care dintre ei are nevoie de operaţie sau tratament cu NexoBrid şi să-i tratăm pe toţi. Ar fi imposibil să facem acest lucru doar cu intervenţii chirurgicale”, a spus doctorul.

Doctorul Yarom Shoham a explicat că este dificil să tratezi atât de mulți pacienți și a arătat că nu sunt suficient de multe echipe. 

„Este foarte greu de spus, mai ales într-o situaţie ca asta, când ai atât de mulţi pacienţi. Nu sunt suficient de multe echipe care să-i trateze pentru că nu te aştepţi să se întâmple o catastrofă ca asta. Chiar dacă ar fi foarte mulţi oameni în spital, este foarte dificil valul iniţial în primele zile, să tratezi toţi aceşti pacienţi”, a mai spus doctorul.

––––

O echipă medicală din Israel oprerează la Spitalul Bagdasar Arseni victime ale incendiului din Clubul Colectiv, urmând ca apoi, tot în cursul zilei de duminică, să ajungă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, informează Mediafax.

„Medicii israelieni s-au oferit să ne ajute, avem o relaţie foarte bună cu ministrul Sănătăţii de acolo. Nu doar ministrul Sănătăţii din Israel s-a oferit să ne ajute. Chiar acum am fost sunat şi de doamna ministru al Sănătăţii din Republica Moldova. Am primit solicitări de ajutoare şi din alte ţări, respectiv Franţa şi Germania, dar medicii noştri pot gestiona situaţia”, a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

El a ţinut să precizeze că echipa medicală din Israel s-a oferit să ajute, dar că nu există nicio diferenţă între „medicii de acolo şi cei de aici”.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat că statul român va plăti toate aceste operaţii, prin programul naţional pentru pacientul în stare critică.

Cele mai citite

SUA a acuzat Rusia că refuză inspecțiile pe bază de reciprocitate în baze militare

Administrația SUA de la Washington a acuzat, marți, Rusia că nu se conformează obligațiilor asumate prin Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul...

Women in Tech Global deschide o nouă divizie în România

Women in Tech® global a anunțat, în cadrul unui eveniment organizat la București, deschiderea unei noi divizii a organizației neguvernamentale globale în România. Activă...

Certificatul de cazier judiciar se poate obține online

Certificatul de cazier judiciar se poate obține online, au anunțat ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, și ministrul de Interne, Lucian Bode. Procedura online este posibilă din...
Ultima oră
Pe aceeași temă