20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialBani pentru absolventii cu carte de munca

Bani pentru absolventii cu carte de munca

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a lansat o serie de beneficii pentru absolventii care isi gasesc un serviciu. "Absolventii institutiilor de invatamant si ai scolilor speciale, in varsta de minimum 16 ani, inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, in situatia in care se angajeaza cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o prima egala cu un salariu de baza minim brut pe tara, la data incadrarii. Absolventii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si se angajeaza in perioada de acordare a indemnizatiei, in conditiile enumerate mai sus, beneficiaza de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, in conditiile legii, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia daca nu s-ar fi angajat.

 

De asemenea, persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza pe piata muncii, intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care isi au domiciliul stabil, beneficiaza de o prima de incadrare egala cu nivelul a doua salarii de baza minime brute pe tara", a declarat directorul AJOFM Constanta, Dragos Poteleanu.

 

CE
» Bani in plus

Persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj si isi muta domiciliul pentru a lucra intr-o alta localitate, primesc o prima de instalare egala cu nivelul a sapte salarii minime brute pe tara. Banii sunt acordati din bugetul asigurarilor pentru somaj. Constantenii interesati de aceste oferte pot afla mai multe detalii de la sediul AJOFM Constanta, de pe strada Lacului nr. 14.
» Un loc de munca aflat la o distanta de 50 km aduce o prima de instalare egala cu doua salarii minime brute.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă