10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialBanatul cultural

Banatul cultural


Premiera la Teatrul “Merlin”

Teatrul pentru Copii si Tineri “Merlin” din Timisoara a pregatit o noua premiera, programata pentru 29 octombrie, cu piesa “Pacala”, un text al lui Stefan Sasu, dupa cunoscuta poveste a lui Petre Dulfu. Regia spectacolului, extrem de atractiv, este semnata de acelasi Stefan Sasu, iar muzica de Marius Mihalca. In rolul principal joaca Calin Ionescu, alaturi de o intreaga trupa de actori.
Teatrul “Merlin” mai pregateste pentru spectatorii sai o reprezentatie de exceptie cu “Faust”, in regia lui Victor Crincu (Germania), si alta intitulata “Motanul incaltat”, in regia Alinei Hiristea. Cu ocazia Sarbatorilor de iarna conducerea institutiei promite sa fie prezenta si in judetele Arad si Caras-Severin cu spectacolele “Cartea junglei” si “Nazdravaniile lui Nica”, ambele in regia lui Horia Ionescu.

Bienala internationala de gravura mica

La Timisoara a fost deschisa cea de-a doua editie a Bienalei internationale de gravura mica “Graphium”, cu vernisajul expozitiei semnate de artista plastica Margaret Sander (Germania), gazduita de Centrul Cultural German din localitate. Artista, care face gravura inca din anii '50, expune o suita de lucrari din diferite perioade ale creatiei sale in diferite tehnici: acvaforte, acvatinta, alb-negru si color.
Seria vernisajelor din cadrul Bienalei va continua in 26 octombrie, ora 17.00, la Galeria “Helios” cu un alt vernisaj al expozitiei lui Toshio Ioshizumi & Kohsei (Japonia). Ulterior vor fi deschise expozitii ale artistei plastice Marika Polasek (Franta), Remo Giatti (Italia) si, in final, un salon de proportii al Bienalei internationale “Graphium”, organizat de Filiala timisoreana a Uniunii Artistilor Plastici.

Zilele belintene

In cadrul “Zilelor belintene” pe casa din Chizatau in care a locuit plasticiana Laura Vlad, sora poetului in grai Victor Vlad Delamarina, a fost dezvelita o placa in memoria artistei. O alta placa memoriala a fost dezvelita pe fatada scolii din Belint, dedicata invatatorului Ioan Hateg, care a pregatit si educat generatii intregi de elevi cu toata priceperea dascalilor de altadata. De asemenea, mai multi localnici au primit diploma de “cetatean de onoare” al comunei, carora li s-a dedicat si un reusit spectacol de cantece si jocuri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă