11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2016. Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Cum arată subiectele la...

BACALAUREAT 2016. Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Cum arată subiectele la Limba Română

SIMULARE BACALAUREAT 2016. Elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține de luni simularea examenului de Bacalaureat, prima probă fiind la Limba și literatura română.

Modele de subiecte la proba de Limba și literatura română sunt compuse din trei subiecte și vor avea un grad de dificultate mediu. Consultați aici modelele de subiecte.

Elevii aparținând minorităților naționale, care au studiat în limba maternă, vor avea pe 8 martie simularea la Limba și literatura maternă. Consultați aici modelele de subiecte.

Proba obligatorie a profilului este programată pe 9 martie și, exclusiv, pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării — 10 martie. Consultați aici modelele de subiecte.

SIMULARE BACALAUREAT 2016. Rezultate vor fi afișate pe 18 martie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Potrivit ministerului, simulările au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de Bacalaureat, dar și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

 

 

Cele mai citite

Tricolorii, aproape de Mondial. România, victorie la limită în barajul cu Cehia

Naţionala de handbal masculin a României a surclasat Cehia cu scorul de 31-30, la Baia Mare, în turul barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial...

Fiorentina, în finala Conference League, pentru al doilea an consecutiv

Fiorentina a remizat în deplasare cu FC Bruges, scor 1-1, și s-a calificat pentru al doilea an la rând în finala Conference League, a...

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...
Ultima oră
Pe aceeași temă