16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialBAC 2013. O elevă de la Gheorghe Şincai: "Iau 10, să moară...

BAC 2013. O elevă de la Gheorghe Şincai: “Iau 10, să moară Bibi!”

BAC 2013. Absolvenţii Colegiului Naţional “Gheorghe Şincai” din Capitală au ieşit entuziasmaţi  din săli, după susţinerea probelor de bacalaureat la matematică sau istorie. Mulţi au declarat că subiectele au fost uşoare şi se aşteaptă la note destul de mari. Ba mai mult, unii erau convinşi că vor lua 10.

Citeşte şi BAC 2013. Mărturie ŞOCANTĂ a unui elev de la “Bolintineanu”: Ne-au hăituit ca pe animale

Am ajuns în faţa liceului pe la ora 10.00. În afara câtorva părinţi şi a doi paznici de la Scorseze, locul era pustiu. Am intrat în vorbă cu femeia care păzea intrarea principală şi, dacă la început a fost oarecum amabilă, la un moment dat, a devenit agresivă şi s-a arătat deranjată de întrebările mele.

Primii elevi au început să iasă la ora 11.00 şi toţi păreau mulţumiţi de subiecte. Am aflat că la matematică, atât pentru M1, cât şi pentru M2, a picat varianta 2. Mai întâi am discutat cu o elevă de la profilul ştiinţele naturii, care dăduse proba la matematică M2. Mi-a spus că a fost uşor şi se aşteaptă să ia notă mare. Când am întrebat-o dacă s-a putut vorbi sau copia, s-a uitat mirată la mine: “Nu, n-am putut”. Nici bani de “protocol” nu s-au strâns în sala în care a dat ea, mi-a zis că nici măcar nu s-a discutat despre aşa ceva printre elevi.

Citeşte şi SUBIECTE BAC 2013. A picat VARIANTA 2 ! Vezi aici SUBIECTELE la MATEMATICĂ

Cei de la mate-info păreau la fel de mulţumiţi. O elevă a ieşit entuziasmată din liceu şi a strigat “Iau 10, să moară Bibi!”, apoi a sărit în braţele mamei sale. O altă fată mi-a spus că subiectele au fost surprinzător de uşoare şi se aşteaptă la un 10. Un elev a adăugat că a fost mai uşor decât anul trecut. Când i-am întrebat de tentative de fraudă sau bani de protocol, au susţinut că nu s-a pus problema.

Am intrat în vorbă şi cu un elev de la filologie, care susţinuse proba la istorie. Mi-a zis că au fost camere, ba chiar şi poliţişti, şi nu s-a putut mişca deloc. Nu era la fel de entuziasmat şi mi-a mărturisit că n-a prea ştiut ce să scrie la subiectul III, cel în care trebuia să redacteze un eseu despre formarea statului român modern.

Citeşte şi SUBIECTE BAC 2013. A picat VARIANTA 2! Vezi aici SUBIECTELE la ISTORIE

Aproximativ 174.000 de eabsolvenţi de liceu au susţinut, miercuri, proba scrisă obligatorie a profilului. Elevii de la profilul real au primit subiecte la matematică, iar cei de la uman, la istorie.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă