19.5 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecial"Babel", in regia lui Alejandro Gonzales Inarritu

„Babel”, in regia lui Alejandro Gonzales Inarritu

Ideea de Sat Global decretata de Marshall McLuhan in anul 1967, care anunta nasterea unei paradigme revolutionare si ne invita sa luam parte la un happening simultan – indiferent in ce parte a planetei ne-am afla – s-ar putea traduce in acceptiunea cinematografica a regizorului mexican Alejandro Gonzales Inarritu prin filmul sau Babel.

Ajutat de scenaristul Guillermo Arriaga, cu care a mai colaborat si la "Amores perros"(2000) si "21 Grams" (2003), filmul lui Inarritu, programat in aceasta seara la HBO, reuneste  patru povesti aparent distincte, care isi vor dezvalui conexiunile la sfarsit, intr-un deznodamant dramatic pentru fiecare dintre ele.

Susan si Richard, interpretati de Cate Blanchett si Brad Pitt, sunt un tanar cuplu american aflat intr-o vacanta de recuperare psihica in Maroc, dupa ce unul dintre cei trei copii ai lor si-a pierdut viata. Pe de alta parte, Abdullah (Mustapha Rachidi) este un pastor marocan care isi pazeste turma alaturi de cei doi fii ai sai, Ahmed si Yussef, intamplator chiar in zona pe care o viziteaza Susan si Richard.

In tot acest timp, la Tokyo, o adolescenta surdo-muta, pe nume Chieko (Rinko Kikuchi), traverseaza o criza specifica varstei ce oscileaza intre dorinta de a-si incepe viata sexuala si sinucidere. si, in fine, a patra poveste o are in centru pe Amelia (Adriana Barraza), bona celor doi copii ai cuplului Susan&Richard, ramasi in SUA. Alaturi de cei doi copii, Amelia (emigrantã ilegala in SUA) se intoarce in Mexic pentru nunta fiului sau si evenimentele isi dezvaluie latura lor absurda in momentul trecerii granitei. Nu va mai dezvalui nimic, insa nu ma pot abtine sa nu va semnalez imaginea depoleita in mod intentionat de Inarritu, a superstarurilor Cate Blanchett si Brad Pitt, care isi interpreteaza atat de bine rolurile incat vor fi la fel de credibili precum autenticitatea turmei de capre a d-lui Abdullah.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă