18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAyman al-Zawahiri revendică răpirea, în august, a unui american în Pakistan

Ayman al-Zawahiri revendică răpirea, în august, a unui american în Pakistan

Liderul Al-Qaida Ayman al-Zawahiri a revendicat răpirea, la 13 august, a unui muncitor umanitar american în vârstă de 70 de ani în Pakistan, într-o declaraţie anunţată joi de SITE, o reţea americană de supraveghere a site-urilor islamiste, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

În schimbul eliberării lui Warren Weinstein, capturat la domiciliul său din Lahore (în estul Pakistanului), Ayman al-Zawahiri cere Casei Albe să pună capăt atacurilor aeriene în Afganistan şi Pakistan, în Somalia şi Yemen şi eliberarea unor deţinuţi, între care mai mulţi apropiaţi ai lui Osama ben Laden, anunţă SITE.

Warren Weinstein a fost răpit de opt bărbaţi care au pătruns în casa lui şi l-au luat cu ei sub ameninţarea armelor, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei locale, Shahzada Saleem.

Atacatorii, “care au ajuns la bordul mai multor vehicule, au intrat în locuinţa sa, au reuşit să neutralizeze cel puţin trei gărzi de securitate private la intrarea principală şi l-au răpit pe străin”, a adăugat el.

Poliţia a declarat ulterior că bărbatul lucra pentru compania privată americană J.E. Austin Associates, care a terminat recent un proiect de dezvoltare în zonele instabile tribale din nord-vest, bastion al rebelilor talibani şi al aliaţilor lor din cadrul Al-Qaida, unde avioanele americane fără pilot desfăşoară în mod regulat bombardamente asupra presupuselor tabere ale rebelilor.

Fondată în 1986, J.E. Austin a desfăşurat 500 de proiecte în aproximativ 100 de ţări pentru diverşi clienţi internaţionali, între care agenţia guvernamentală americană de ajutor pentru dezvoltare (USAID), potrivit paginii sale de Internet.

Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă