12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAvocata Alinei Bica, eliberată sub control judiciar

Avocata Alinei Bica, eliberată sub control judiciar

Curtea de Apel București a respins cererea DNA de arestare a avocatei Laura Voicu. Ea va fi cercetată sub control judiciar. 

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, a fost adusă, cu mandat, de procurori la Direcția Națională Anticorupție și a fost reținută pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizare a făptuitorului și instigare la infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activități.

Concret, Laura Voicu este acuzată că a încercat să împiedice o anchetă a procurorilor DNA pentru că a atestat ilegal că un bărbat este avocat stagiar în Baroul Bucureşti şi l-a trimis să o reprezinte la DNA.

Procurorii o acuză pe avocată că, în acest mod, a creat condiţiile necesare pentru tergiversarea urmăririi penale, prin punerea procurorilor în situaţia de a reface actele de urmărire efectuate, Ioana Deaconu fiind lipsită de asistenţă juridică.

De asemenea, s-a dispus urmărirea penală faţă de Niculae Learciu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă