3.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialAvocat: Seiful cu lingourile de aur nu aparține lui Vâlcov

Avocat: Seiful cu lingourile de aur nu aparține lui Vâlcov

Avocata lui Darius Vâlcov, Lucia Furtună, a declarat, joi, că procurorii nu au probe că seiful în care au fost găsite lingouri de aur şi opere de artă, îi apaţine fostului ministru, mai ales că acesta nu a fost găsit într-o locuinţă a clientului ei, informează Mediafax.

“Dumneavoastră (mass-media – n.red), de o săptămână sau două, vehiculaţi scenarii întregi cu diferite denunţuri sau cu diferite comunicate ale acuzării. Vorbim acum de alte probatorii, de alte înscrisuri care se referă la alte infracţiuni săvârşite de alte persoane. V-aţi întrebat la cine era seiful? Există vreo dovadă din care să rezulte cu certitudine că acel seif ar fi fost al domnului Vâlcov ori că acele bunuri din seif ar fi fost ale dumnealui? Deocamdată, apărării i s-a prezentat o cutie de pe care s-au luat nişte amprente şi în care s-au găsit, şi ni s-a prezentat de către acuzare, bani şi alte obiecte. S-au luat amprente şi nu ştim ale cui sunt”, a explicat apărătoarea lui Vâlcov.

Avocata Lucia Furtună a declarat, după finalizarea dezbaterilor în cazul propunerii de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov, că DNA verifică amprentele de pe bunurile găsite în seiful despre care susţin că îi aparţine lui Darius Vâlcov.

Astfel, susţine avocata, trebuie avută în vedere locaţia în care s-a găsit acest seif, respectiv nu într-un imobil ce îi aparţine clientul ei, precum şi faptul că la acest moment nu se poate spune cu claritate dacă bunurile din cutia de valori îi aparţin fostului ministru.

Un judecător de drepturi şi liberatăţi de la Instanţa Supremă a rămas, joi, în pronunţare în dosarul în care anchetatorii DNA cer arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Darius Vâlcov.

Darius Vâlcov este încarcerat de miercuri seara, după ce Senatul a avizat cererea DNA de reţinerea şi arestarea a sa. Ordonanţa de reţinere emisă pe numele său urmează să expire joi, în jurul orei 17.30.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe Darius Vâlcov de trafic de influenţă, după ce el ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

În acelaşi dosar, DNA a cerut Senatului un nou aviz, marţi, pentru arestarea lui Vâlcov, acesta fiind suspectat şi că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuși.

Potrivit DNA, Darius Vâlcov ar fi obţinut, astfel, mai multe bunuri, între care trei lingouri de aur, care cântăresc în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripționat Renoir, un tablou inscripționat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripționată Aurel Acasandrei, precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei. Anchetatorii susţin că banii şi bunurile au fost depozitate într-un seif.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că seiful în se afla în casa deputatului PSD Daniel Bărbulescu, prieten al fostului ministru al Finanţelor.

Cele mai citite
00:00:25

Muncitorii indieni au fost salvați dintr-un tunel prăbușit din Himalaya

Salvatorii i-au scos marți (28 noiembrie) pe toți muncitorii indieni din construcții, 41 la număr, blocați într-un tunel prăbușit din Himalaya, timp de 17...

Vicepreședintele Ecuadorului spune că va merge în Israel pe fondul unei dispute cu președintele

Vicepreședintele Ecuadorului, Veronica Abad, a declarat că va călători în Israel pentru a sprijini eforturile de pace în conflictul dintre Israel și Hamas, îndeplinind...

Prețul petrolului crește cu peste 2%

Prețul petrolului a urcat cu peste 2%, pe fondul posibilității ca OPEC+ să prelungească sau să aprofundeze reducerile de ofertă, a scăderii producției de...
Ultima oră
Pe aceeași temă