15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAvocat din Bihor, trimis în judecată pentru trafic de influență

Avocat din Bihor, trimis în judecată pentru trafic de influență

Un avocat în Baroul Bihor a fost trimis în judecată de DNA, pentru trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie – august 2011, inculpatul Chivari Horia Ioan, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bihor, prevalându-se de influenţa avută asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Oradea, a pretins suma de 20.000 euro şi a primit suma de 24.000 euro de la o persoană denunţătoare, sub pretextul că sumele de bani vor fi remise judecătorilor implicaţi în soluţionarea cauzei penale privind pe inculpatul Tukacs Dorel Vasile (concubinul persoanei denunțătoare), promiţând că-i va determina pe aceştia să pronunţe hotărâri favorabile, în sensul punerii în libertate a inculpatului Tukacs Dorel Vasile. Persoana denunţătoare a fost determinată să remită banii în scopul sus menţionat, de către inculpatul Tukacs Dorel Vasile, la acel moment fiind arestat preventiv şi condamnat în primă instanţă de Judecătoria Satu Mare la pedeapsa închisorii, în regim privativ de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj (trei fapte) şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Dosarul prezent a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Cluj.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul M.A.I. – Direcția Generală Anticorupție Bihor.

Avocatul Chivari Horia Ioan a fost trimis în judecată într-un dosar separat, pentru fapte similare, la data de 11 aprilie 2013 când, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bihor, a pretins și primit suma de 7.000 euro de la doi denunţători, lăsând să se creadă că are influență asupra unui judecător din cadrul Tribunalului Bihor, pentru a-l determina să pronunțe o soluție favorabilă, respectiv o pedeapsă cu suspendare faţă de fiul denunţătorilor, trimis în judecată într-un dosar penal.

Iniţial, fiul denunţătorilor a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoare cu suspendarea executării, însă ulterior, după rejudecarea cauzei de către aceeaşi instanţă, la solicitarea procurorilor, aceeaşi persoană a fost condamnată la o pedeapsă cu executare în regim de detenţie.

La data de 27 martie 2013, procurorii au dispus reţinerea inculpatului Chivari Horia Ioan pe un termen de 24 de ore, fiind prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Curtea de Apel Oradea. La data de 28 martie 2013, instanța a dispus față de acesta măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile.

La data de 13 februarie 2014, , inculpatul Chivari Horia Ioan a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (detalii comunicate-hotărâri de condamnare din 13 februarie 2014)

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă