15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialAVIZ FAVORABIL pentru RIDICAREA IMUNITĂŢII deputatului Alin Trăşculescu

AVIZ FAVORABIL pentru RIDICAREA IMUNITĂŢII deputatului Alin Trăşculescu

UPDATE: Avocatul lui Alin Trăşculescu, Cristian Ene, a acuzat faptul că clientul său nu şi-a putut studia referatul făcut de DNA.

Alin Trăşculescu: “Sunt nevinovat. Asta este pentru oamenii care m-au votat şi pentru oamenii din Vrancea”.

_ _ _ _

UPDATE: Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz favorabil pentru ridicarea imunităţii deputatului PDL Alin Trăşculescu.

Zece deputaţi au votat “pentru” ridicarea imunităţii lui Trăşculescu, unul singur a fost împotrivă.

Amintim că avizul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor este unul consultativ.

_ _ _ _

UPDATE: Avocatul lui Alin Trăşculescu a cerut amânarea avizului Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

_ _ _ _

UPDATE: Deputaţii jurişti s-au reunit, vineri, la ora 15:30, în şedinţa în care au discutat cazul deputatului PDL Alin Trăşculescu, potrivit Realitatea TV.

Chiar dacă nu era necesar, la şedinţă a luat parte şi deputatul Alin Trăşculescu, care este audiat de comisie la momentul transmiterii acestei ştiri.

La intrarea în Parlament, Alin Trăşculescu le-a spus jurnaliştilor că este nevinovat.

Trăşculescu a venit însoţit de avocat.

Deputaţii trebuie să decidă dacă aprobă sau nu ridicarea imunităţii. Prin urmare, Comisia va da vineri un aviz în acest sens.

Avizul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor este unul consultativ.

Ridicarea imunităţii este necesară ca deputatul să poată fi arestat preventiv.

_ _ _ _

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al campaniei electorale ARD, Traian Ungureanu, a declarat, vineri, că este convins că deputaţii PDL membri ai Comisiei juridice “sunt pe drum” şi vor ajunge la şedinţa în care se discută cazul Trăşculescu

Citeşte şi Traian Ungureanu: Deputaţii jurişti PDL vor ajunge la şedinţa în care se discută cazul Trăşculescu

UPDATE: Potrivit primelor informaţii, membrii comisiei nu ar fi reuşit să parcurgă întreg referatul DNA în cazul lui Trăşculescu, transmite Realitatea TV.

O altă ipoteză ar fi că preşedintele Comisiei juridice, democrat-liberalul Daniel Buda, nu a ajuns la Parlament pentru că nu a putut ateriza pe aeroportul din Cluj-Napoca din cauza ceţii.

Rămâne de văzut care va fi motivul oficial al amânării şedinţei în acest caz.

_ _ _ _

UPDATE: Deputaţii jurişti au amânat pentru ora 15.30 şedinţa în cazul  deputatului PDL Alin Trăşculescu.

_ _ _ _

Comisia juridică a Camerei Deputaţilot se întruneşte, vineri, la ora 13:00, ca să discute solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare a deputatului PDL Alin Trăşculescu, prins în flagrant în timp ce lua mită.

După ce vor discuta, deputaţii din Comisia juridică vor întocmi un raport privind solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a lui Trăşculescu, cerere trimisă de către DNA Parlamentului României.

Miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că plenul Camerei se va pronunţa în cazul deputatului PDL, marţi, la ora 12:00. Deputaţii vor vota pentru sau împotriva ridicării imunităţii lui Alin Trăşculescu.

Citeşte şi

VIDEO. Deputatul PDL Alin Trăşculescu, prins în timp ce lua MITĂ, ELIBERAT din arestul poliţiei

Complicele lui Alin Trăşculescu, Marian Calotă, ARESTAT PREVENTIV

EXCLUSIV RL: Dialogurile care-l îngroapă pe deputatul Alin Trăşculescu

Potrivit procurorilor DNA, Alin Trăşculescu promitea intervenţii la autorităţile locale în schimbul unor sume de bani. În total, deputatul ar fi primit 364 de mii de lei, în patru tranşe. Pentru că avea nevoie de bani, Trăşculescu a mai cerut încă un milion o sută de mii de lei.

Deputatul şi complicele său, Marian Calotă, au fost reţinuţi de procurorii DNA. Ulterior, Trăşculescu a fost pus în libertate, pentru că are imunitate. Complicele său a primit însă mandat de arestare preventivă. DNA a cerut însă avizul Parlamentului pentru arestarea parlamentarului.

Cele mai citite

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Veste tristă pentru handbalul românesc. Naționala masculină a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2025

Naționala României de handbal masculin a fost învinsă decisiv de echipa Cehiei în manșa secundă a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025....
Ultima oră
Pe aceeași temă