26.9 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialAVEŢI GRIJĂ la ce CONCURSURI participaţi. PREMIILE pot fi luate, nu date

AVEŢI GRIJĂ la ce CONCURSURI participaţi. PREMIILE pot fi luate, nu date

Două persoane suspectate că au înşelat mai multe persoane prin metoda ”premiu câştigat la concurs” au fost reţinute de poliţişti. Prejudiciul depăşeşte 8.800 de euro.

O femeie a fost prinsă în flagrant, miercuri, de poliţiştii bucureşteni imediat după ce a înşelat o persoană cu suma de 1.200 de lei.

Suspecta era ajutată de un bărbat aflat în Penitenciaul Giurgiu, unde îşi ispăşea o pedeapsă de 7 ani pentru furt.

Poliţiştii aveau date şi informaţii conform cărora două persoane au contactat telefonic o femeie de 87 de ani, din Bucureşti, şi sub pretextul oferirii unui premiu din partea unei companii de telefonie fixă, au solicitat şi au primit de la partea vătămată suma de 1.200 de lei, cu titlu de taxe şi comisioane datorate pentru “premiul câştigat”.

”Imediat după ce suspecta a primit suma de bani de la partea vătămată, poliţiştii au intervenit şi au reţinut-o. Concomitent cu declanşarea acţiunii, poliţiştii au efectuat o percheziţie în celula în care era încarcerat bărbatul suspectat că o ajuta pe femeie.

Cu această ocazie, în încăpere au fost găsite două telefoane mobile, cartele SIM şi mai multe agende în care erau consemnate adresele şi numele părţilor vătămate. Aceste obiecte şi înscrisuri au fost ridicate în vederea documentării activităţii infracţionale ale suspecţilor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Cei doi ar mai fi comis cinci infracţiuni de înşelăciune folosind acelaşi mod de operare – ar fi solicitat şi ar fi primit de la cinci persoane peste 8.500 de euro, potrivit poliţiei Capitalei.

Cele mai citite

Șeful NATO consideră armele nucleare „garanţia supremă de securitate” a NATO

Vorbind cu reporterii înainte de o reuniune de două zile a miniştrilor apărării din cadrul NATO la Bruxelles, care va include şi o reuniune...

Summit G7 în Italia. Țările occidentale anunță un nou sprijin pentru Ucraina

Noul Summit G7, care se desfășoară în perioada 13 - 15 iunie 2024 în Italia, va decide și un nou sprijin financiar, din partea...

Guvernul aprobă un sediu de standard NATO pentru Direcția Generală de Protecție Internă

Guvernul României aprobă construirea unui sediu, conform standardelor NATO, pentru Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) din Ministerul Afacerilor Interne. Hotărârea de Guvern privind noul...
Ultima oră
Pe aceeași temă