12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAvertizare meteo: Vor fi - 20, -25 de grade, dacă e senin...

Avertizare meteo: Vor fi – 20, -25 de grade, dacă e senin şi -15, – 20 dacă sunt nori

Directorul general al ANM, Ion Sandu, a declarat la Comandamentul de la MAI, că, în următoarea perioadă, acolo unde va fi cer senin, temperaturile vor fi de – 20 spre -25 de grade, iar unde e nor de -15, -20 de grade, potrivit Realitatea.net.

“Urmează patru nopţi de temperaturi scăzute, avem Cod galben până duminică”, a adăugat Sandu.

Acesta a menţionat că sunt semnale că din 13 februarie va ninge din nou în România, dar că nu se poate spune acum cât de puternic va ninge sau cât de tare va sufla vântul.

“Dacă este cazul, vineri dimineaţă, pe site-ul ANM va fi emisă o atenţionare”, a declarat directorul ANM.

Premierul interimar, Cătălin Predoiu, a precizat că, datorită ameliorării condiţiilor meteorologice, intervenţia autorităţilor în localităţile izolate a devenit posibilă iar situaţia începe treptat să se normalizeze.

“Cel mai important este faptul că am reuşit să intervenim în cazurile în care era nevoie de asistenţă medicală de urgenţă. În cele 52 de cazuri aflate în atenţie de seara trecută, am reuşit să salvăm toate persoanele aflate în nevoie”, a afirmat Predoiu.

Acesta a subliniat că a cerut autorităţilor locale să rămână în continuare mobilizate, având în vedere că fenomenele meteorologice nefavorabile pot reveni.

Predoiu a spus că sunt încă localităţi izolate, afectate de întreruperea energiei electrice, precum şi zone unde stratul de zăpadă depăşeşte un metru.

El a subliniat că strategia de închidere a drumurilor pe perioada viscolului a funcţionat şi că acum este mult mai simplu să fie deszăpezite.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă