10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialAvertizare MAE: Situaţie imprevizibilă la punctele de trecere turco-siriene

Avertizare MAE: Situaţie imprevizibilă la punctele de trecere turco-siriene

Cetăţenii români care tranzitează frontierele terestre dintre Turcia şi Siria şi Turcia şi Irak sunt avertizaţi să evite deplasările terestre în zonă, din cauza imprevizibiliăţii închiderii punctelor de trecere a frontierelor, a transmis, luni, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Astfel, la frontiera turco-siriană funcţionează două puncte de frontieră, conform unui regim restricţionat şi selectiv, respectiv Cilvegözü/Bab Al Hava în Hatay şi Öncüpınar/Bab Al Selame în Kilis. Punctele pot fi utilizate pentru cetăţeni, ajutor umanitar şi bunuri comerciale, însă trecerea nu este garantată, întrucât există o comisie specială care analizează fiecare solicitare de trecere a frontierei. Suplimentar, punctul de frontieră Nusaybin/Kamışlı în Mardin este deschis doar pentru ajutor umanitar venit din partea Naţiunilor Unite.

Totodată, punctul de frontieră Ibrahim Khalil (Habur) de la  frontiera turco-irakiană rămâne închis pe o perioadă nedeterminată, ca urmare a operaţiunilor militare/de securitate turce în zonă și nu există alte rute alternative.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă