22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAvertizare MAE de călătorii în SUA, pe fondul zăpezilor și inundațiilor

Avertizare MAE de călătorii în SUA, pe fondul zăpezilor și inundațiilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează, vineri, cetățenii români care se află sau călătoresc pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, cu privire la alertele meteorologice severe de viscol și inundații, în nord-estul şi estul Statelor Unite.

Astfel, pentru statele New Jersey, New York, Pennsylvania, Maryland, Virginia şi Delaware sunt anunţate căderi semnificative de zăpadă, viscol, inundații în zonele de coastă, vânt puternic și furtuni, începând cu ziua de vineri şi până în partea a doua a zilei de duminică. În aceste condiţii, autoritățile recomandă evitarea călătoriilor care nu sunt absolut necesare și avertizează asupra închiderii sau restricționării accesului pe unele drumuri.

Citește șiFOTO: America, în alertă. 75 de milioane de oameni, în calea celui mai puternic viscol

Mai mult, autorităţile locale avertizează că este posibil un volum foarte mare de precipitaţii, iar căderile de zăpadă pot atinge un nivel record în zona Washington DC şi în împrejurimi.

Totodată, au fost emise alerte de condiţii nefavorabile de călătorie şi pentru metropola New York, începând de sâmbătă şi până în după-amiaza zilei de duminică.

Pentru persoanele care se află în zonele afectate și care nu pot evita călătoriile în această perioadă, autoritățile recomandă configurarea autovehiculelor pentru călătoria în condiții de viscol, menținerea în acestea a unor rezerve de hrană și apă, precum și urmărirea, în plan local, a sistemelor de avertizare meteorologică.

“Având în vedere posibilitatea ca traficul aerian în zonele afectate să fie perturbat, în funcție de evoluția condițiilor meteorologice, recomandăm cetățenilor români care au planificate călătorii către aceste zone să mențină legătura cu companiile aeriene, pentru zborile către/din aeroporturile aflate pe raza statelor afectate (inclusiv New York – JFK, New York –  La Guardia, New Jersey – Newark)”, a transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, www.weather.com şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

 

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea...
Ultima oră
Pe aceeași temă