19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAverea senzaţională a lui Dan Diaconescu

Averea senzaţională a lui Dan Diaconescu

Dan Diaconescu, anchetat de procurori pentru cel puţin trei fapte  de şantaj, are cele 15 terenuri din sectorul 6  în coproprietate cu Luiza Mărgărit. Vilele de pe străzile Iscovescu şi Grigore Mora din sectorul 1 sunt deţinute împreună cu asociata sa, Diana Voiculescu. Zestrea imobiliară a lui Diaconescu a fost mărită în 2007, cu ajutorul Primăriei din Sinaia, care i-a concesionat fără licitaţie un teren pentru extinderea casei de vacanţă pe care o are acolo. Valoarea concesiunii suprafeţei de 70 de metri pătraţi era  de doar 2.800 de euro „pe toată durata construcţiei”, într-un an în care metrul pătrat de teren se vindea la Sinaia şi cu 2.000 de euro.

În afară de aceste bunuri, presa i-a atribuit lui Dan Diaconescu un apartament la Mamaia, un bloc de birouri în cartierul bucureştean Băneasa şi  un bloc pe Bulevardul Carol. De asemenea, patronul OTV ar mai avea trei maşini de lux (două Rolls-Royce şi un Bentley), două elicoptere şi un iaht. Dan Diaconescu a afirmat public că şi-a făcut averea din  salariul său lunar de 100.000 de euro primit de la OTV. Deşi deţine locuinţe de lux, Dan Diaconescu şi-a păstrat domiciliul stabil la apartamentul dintr-un bloc muncitoresc de pe strada Cetatea de Baltă din sectorul 6 al Capitalei.

Vărul lui Diaconescu l-a apărat pe primarul şantajat

Până în prezent, Dan Diaconescu este anchetat de procurorii anticorupţie pentru trei fapte de şantaj pe care le-ar fi săvârşit prin colaboratorii săi Doru Pârv, Mihai Ghezea şi Silviu Alupei. În primul caz, Dan Diaconescu este acuzat că a şantajat un primar arădean,  căruia i-ar fi cerut 200.000 de euro pentru a nu publica dezvăluiri senzaţionale despre averea sa care ar fi fost obţinută ilicit.  Şantajul ar fi fost făcut prin Doru Pârv. Pentru această învinuire Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi preventiv şi apoi eliberaţi, instanţa de judecată impunându-le interdicţia de a părăsi ţara. Coincidenţă, în acest episod este implicat şi Denis Diaconescu, vărul patronului OTV, care a dat declaraţii în favoarea primarului şantajat.

În al doilea caz, Dan Diaconescu este acuzat că, alături de colaboratorul său Mihai Ghezea,  l-ar fi şantajat pe omul de afaceri Petre Paul Ţârdea, căruia i-ar fi cerut 100.000 de euro. În acest dosar Dan Diaconescu ar fi refuzat să dea declaraţii de învinuit pentru că nu i s-ar fi explicat toate învinuirile şi probele. În declaraţia sa,  Mihai Ghezea a negat şantajul. La dosar există însă  zeci de convorbiri telefonice interceptate care  ar proba “clar” această faptă.

 În al treilea caz ar fi fost şantajată societatea Ursus-Breweries, producătoarea  berii „Redds”.  Anchetatorii nu au făcut publice detaliile  despre ultimul caz de şantaj pe care îl anchetează, până în prezent fiind cunoscută doar campania OTV împotriva berii Redds derulată pe parcursul anului 2009, campanie pentru care televiziunea lui Dan Diaconescu  a fost amendată de CNA  cu suma de 30.000 de lei. Ancheta OTV despre berea Redds a fost realizată de jurnalistul Silviu Alupei, pus sub învinuire. Surse judiciare spun că până în prezent, în afară de Dan Diaconescu, Doru Pârv, Mihai Ghezea şi Silviu Alupei  ar mai fi fost   puşi sub învinuire mai mulţi angajaţi ai OTV, între care s-ar afla Diana Voiculescu, administratorul OTV şi Doru Andrei Iuga, realizator de emisiuni. 

Arhiva  OTV, distrusă?

Surse judiciare susţin că la prima percheziţie făcută la sediul OTV, „camera B1 de la parter  era plină de casete (DVD), de la podea până la tavan, arhivate pe ani, luni, zile. Erau mii de casete”. La a doua percheziţie, făcută la scurt timp, arhiva dispăruse. „Erau vreo câteva casete aruncate pe acolo. Doamna Diana Voiculescu a motivat că au avut inundaţii şi că au aruncat arhiva. În încăpere însă nu erau urme de inundaţii”.

Telefonul „de speriat”

Surse judiciare susţin că Dan Diaconescu ar fi deţinut   un număr de telefon special pentru a ţine legătura cu colaboratorii săi implicaţi în fapte de şantaj,  supranumit de angajaţi „telefonul de speriat”. Această sintagmă apare şi în convorbirile interceptate de procurori, spun sursele noastre.

 

Proprietăţile imobiliare ale lui dan diaconescu în sectorul 1

Adresă                                                      Suprafaţă                   Valoare de impunere

Franklin Benjamin, nr. 14, parter, ap. 1             –                               77.352,79 lei

Franklin Benjamin, nr. 14, parter, ap. 2             –                               94.432,77 lei

Crângului nr. 17                                          301,18 mp                   295.166,01 lei

Iscovescu Barbu Pictor, nr. 21A                     506,00 mp                1.173.267,76 lei

Căpriorilor, nr. 6                                          225,00 mp                 5.109.638,61 lei

Mora Grigore Dr., nr. 36                               605,66 mp                  811.785,31 lei

 

Proprietăţile imobiliare ale lui dan diaconescu în sectorul 6

Adresă                                                   Suprafaţă totală 

Cetatea de Baltă nr.2, bloc M 23, nr.39              –

15 loturi de teren pe Preciziei nr. 3P             17.650 mp

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă