10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialAutostrada privata Siret-Vatra Dornei

Autostrada privata Siret-Vatra Dornei

In judetul Suceava ar putea fi construita prima autostrada privata, pe tronsonul Siret-Vatra Dornei. Afirmatia apartine prefectului de Suceava, Orest Onofrei, care a precizat ca ideea construirii unei autostrazi suta la suta in regim privat ar putea reprezenta un punct de plecare pentru proiecte similare. Astfel, in perioada urmatoare, se va concepe un proiect care sa cuprinda un studiu de fezabilitate si o oferta care ar putea fi preluata de firmele interesate din tara sau din strainatate. „Cand vorbim despre dezvoltarea judetului, aceasta trebuie gandita pe mai multi ani inainte, de aceea este necesara o autostrada intre Siret si Vatra Dornei.
Nu poti sa te legi de Ucraina si Rusia pe unde vrei. Asta cu atat mai mult, cu cat vama din Siret este cunoscuta si acceptata ca vama a Uniunii Europene. Sigur ca Guvernul si Uniunea Europeana au investitii prioritare, dar este greu de presupus ca statul roman si UE pot sa aiba bani pentru o autostrada la nivelul acesta, care deocamdata e utila in judet. Din acest motiv testam posibilitatea construirii ei cu fonduri private”, a declarat prefectul Orest Onofrei. Investitia in construirea autostrazii private este de aproximativ 500 milioane de euro, distanta dintre cele doua orase fiind de aproximativ 100 de kilometri.
Prefectul a aratat ca realizarea unei autostrazi cu fonduri private ar degreva bugetul national de o investitie importanta. „Daca se gasesc doritori, nu e exclus ca o astfel de initiativa sa fie extinsa si in alte zone”, a declarat Orest Onofrei, care a subliniat ca realizarea autostrazii ar rezolva problema legaturii dintre Ardeal si Moldova.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă