21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialAutorităţile spaniole anchetează familia româncei de 10 ani care a devenit mamă

Autorităţile spaniole anchetează familia româncei de 10 ani care a devenit mamă

Procurorul pentru minori din Sevilla a deschis o anchetă cu intenţia de a o proteja pe românca de numai 10 ani care a născut săptămâna trecută un copil, iar asistenţii sociali au inspectat domiciliul fetei pentru a vedea dacă bebeluşul este bine îngrijit, potrivit NewsIn.

Procurorul a subliniat că procedurile nu au drept scop cercetarea niciunui delict şi nici vreo acţiune penală împotriva părinţilor, dar vor investiga condiţiile sanitare de care se bucură tânăra de 10 ani care a sosit în Spania cu doar două săptămâni înainte de naştere, relatează Tipically Spanish.

Autorităţile din Lebrija au făcut o programare la doctor pentru a se asigura că tânăra mamă şi copilul sunt bine.

Procurorul aşteaptă acum un raport de la serviciile sociale din Lebrija, oraşul în care familia locuieşte într-o baracă şi supravieţuieşte din vânzarea deşeurilor de metal.

Între timp, Primăria din Sevilla a anunţat că investighează dacă membrii familiei pot fi consideraţi sau nu rezidenţi în Lebrija, dat fiind faptul că nici tânăra mamă, nici bunica nu sunt înregistrate. Autorităţile vor să afle exact când a venit în Spania fata însărcinată şi de ce nu a fost văzută de un doctor înainte de a se prezenta la spital pentru naştere.

Oficialii au spus că pot să supravegheze îngrijirea fetei şi a copilului ei, dacă este nevoie, dar nu au precizat dacă au fost depistate probleme şi nici care sunt rezultatele vizitei la medic. Edilii spun însă că vor garanta protecţia celor doi minori.

Naşterea a provocat stupoare în Spania şi a devenit o ştire de senzaţie în întreaga lume.

Potrivit site-ului Tipically Spanish, ambasadoarea României în Spania a explicat să o sarcină în rândul fetelor de vârstă atât de mică nu este nicidecum un lucru obişnuit în România. Ea a mai spus că întâmplarea a provocat la fel de multă supriză în România ca şi în Spania. Comentariile ambasadorului au intervenit după ce mama fetei a declarat că naşterile la vârste atât de fragede nu sunt un lucru ieşit din comun în România.

Mama fetei a declarat presei la începutul acestei săptămâni că este încântată să aibă o nouă nepoată şi nu înţelege de ce această naştere a provocat atâta agitaţie. Ea a mai spus că tatăl copilului este un băiat de 13 ani care se află în România. Femeia a explicat că ei sunt ţigani şi că obiceiul este de a se căsători foarte tineri.

Căsătoriile aranjate pentru fetele care ajung la pubertate sunt relativ comune în rândul romilor. Aceste căsătorii nu sunt recunoscute de stat, care condiţionează legalitatea căsătoriei de împlinirea vârstei de 16 ani şi de consimţământul părinţilor, scrie presa internaţională.

Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

România – Cehia. Declarațiile selecționerului George Buricea înaintea barajului pentru Cupa Mondială

George Buricea, selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, spune că barajul cu Cehia, contând pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025, se...

CEC Bank susține antreprenorii români și în 2024 prin Programul guvernamental IMM Plus

CEC Bank sprijină antreprenorii români și își reconfirmă angajamentul pe termen lung față de economia românească și în anul 2024, acordând credite cu dobânzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă