29.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialAutoritățile finlandeze susțin că avioane de vânătoare rusești ar fi încălcat spațiul...

Autoritățile finlandeze susțin că avioane de vânătoare rusești ar fi încălcat spațiul aerian. Rusia dezminte informațiile

Rusia a dezmințit, vineri după-amiază, informațiile potrivit cărora mai multe avioane de vânătoare ar fi încălcat spațiul aerian al Finlandei, informează Reuters, citat de News.ro.

Vineri dimineața, autoritățile finlandeze au acuzat că cel puţin două avioane de vânătoare ruseşti au zburat, în noaptea de joi spre vineri, deasupra spaţiului aerian al ţării suverane. În acest context, Ministerul Apărării din Rusia a precizat că avioanele de vânătoare Su-27 au participat la exerciţii militare deasupra apelor internaţionale şi nu au deviat de la cursul stabilit de comandă.

Conform Ministerului finlandez, un avion rus de luptă de tip SU-27 a fost detectat în Golful Finlandei, în sudul municipiului Porvoo. Acuzații similare au fost lansate și de estoni. Ei au precizat că două avioane rusești au încărcat spațiul aerian al statului.

Finlanda nu face parte din NATO, dar cooperează îndeaproape cu cele 28 de state aliate. Porvoo este situat în estul capitalei Helsinki şi la 140 km de frontiera rusă. De la începutul conflictului din Ucraina, din anul 2014, Finlanda a acuzat în repetate rânduri Rusia de pătrunderea pe teritoriul finlandez aerian. În aprilie, două avioane de vânătoare ruse s-au apropiat în mod agresiv de distrugătorul american USS Donald Cook, în Marea Baltică.

Paza de Frontieră din Finlanda investighează incidentul.

În 22 septembrie, avioane militare din mai multe țări ale Alianței Nord-Atlantice au interceptat două bombardiere ruse, după ce acestea s-au apropiat de spațiul aerian al Norvegiei, Marii Britanii, Franței și Spaniei.


CITEȘTE ȘI: Două bombardiere ruse s-au apropiat de spațiul aerian a patru țări europene


 

 

 

Incidentul a avut loc în timp ce Finlanda se pregăteşte să semneze un pact de apărare cu Statele Unite.

Autorităţile finlandeze au anunţat că anchetează incidentele de încălcare a spaţiului aerian.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă