26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialAutoritățile din Olanda se pregătesc să contracareze un atac islamist cu prilejul...

Autoritățile din Olanda se pregătesc să contracareze un atac islamist cu prilejul Campionatului european de fotbal feminin

Agenția de contraterorism din Olanda, NCTV, a anunțat miercuri că analizează o amenințare lansată de militanți ai grupării Stat Islamic (SI) împotriva Campionatului european de fotbal feminin, informează Reuters citată de Agerpres.

Campionatul urmează să înceapă în Olanda săptămâna viitoare.

Un purtător de cuvânt al agenției NCTV a declarat că amenințarea, făcută într-un chatroom folosit uneori de SI pentru a comunica cu susținătorii săi, este luată în serios. Potrivit purtătorului de cuvânt, un apel a fost lansat pentru un atac la stadionul de fotbal din orașul Utrecht pe 19 iulie, la meciul Anglia-Scoția. 
     
NCTV nu și-a ridicat nivelul de amenințare, aflat în prezent la 4, pe o scară de 1-5, semnalând că există posibilitatea unui atac, dar că nu sunt dovezi concrete că un atac este iminent.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă