15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAutoritatea Electorală Permanentă: În Registrul Electoral sunt înscriși aproape 19 milioane de...

Autoritatea Electorală Permanentă: În Registrul Electoral sunt înscriși aproape 19 milioane de români

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat, luni, că în Registrul Electoral sunt înscriși aproximativ 19 milioane de români cu drept de vot, printre care și persoanele care vor împlini 18 ani în ziua alegerilor parlamentare din 11 decembrie, potrivit News.ro.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis Biroului Electoral Central numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral  şi numărul minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor la nivel naţional, precum şi în fiecare circumscripţie electorală.

Astfel, în Registrul Electoral sunt înscrişi 18.935.857 de români, dintre care 1.779.720 sunt bucureşteni, iar 609.962 sunt români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate. În acest din urmă număr, sunt incluşi şi românii din diaspora care au solicitat să voteze prin corespondenţă sau să se amenajeze o secţie localitatea în care trăiesc.

„Menţionăm că datele referitoare la numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral sunt într-o continuă modificare, fiind actualizate prin operaţiuni curente efectuate de primari, prin importuri de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte”, informează AEP.

În conformitate cu Legea electorală, pentru ca un partid să prezinte liste complete de candidaţi la nivel naţional, este nevoie de un număr de semnături de susţinere care să reprezinte cel puţin 1% din numărul persoanelor înscrise în Registrul Electoral. În momentul de faţă, necesarul de semnături este de 189.358. 

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă