26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialAutocar plin cu pelerini, blocat în şanţ

Autocar plin cu pelerini, blocat în şanţ

Un autocar care transporta mai mulţi pelerini la Iași, la moaştele Sfintei Cuvioase Paracheva, a fost aproape de a se răsturna pe un drum din județul Vrancea, în momentul în care șoferul a făcut o manevră greșită pe șosea, iar mașina plină cu pasageri a rămas blocată în șanț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu, autocarul plecase din Voluntari spre Iași, în noaptea de vineri spre sâmbătă, și transporta 55 de pelerini care urmează să participe la procesiunea de Sfânta Parascheva, de la Iași, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autovehiculul mergea în coloană cu alte autocare, fiind un transport organizat al credincioșilor spre Iași. La un moment dat, în dreptul localității vrâncene Tișița, pe DN 24, șoferul a greșit drumul și a vrut să schimbe direcția de mers. În momentul în care a întors autocarul, el nu ar fi apreciat corect distanța de pe șosea, iar autocarul a rămas blocat cu roțile în șanț.

În urma apelului la 112, la locul accidentului au ajuns polițiștii de la Serviciul Rutier Vrancea, în zonă fiind trimis și un utilaj care, după aproximativ două ore, a reușit să repună autocarul pe roţi. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului.

După ce a fost repus pe roți, autocarul și-a continuat drumul spre Iași.

Câteva sute de mii de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi în următoarele zile la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă municipiul Iaşi în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Cele mai citite

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă