20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAu furat 350 de milioane cu un spray lacrimogen

Au furat 350 de milioane cu un spray lacrimogen

Luni seara, in jurul orei 20, masina Postei Romane, o Dacie Papuc, colecta incasarile de la oficiile din oras. Dupa ce au luat sacii cu bani de la Oficiul Postal numarul 10 din cartierul Dimitrie Cantemir, agentii de paza nu i-au pus in compartimentul special din spatele autoturismului, asa cum ar fi trebuit, ci i-au asezat in dreapta soferului. Ajunsi la OP 9 de pe Bulevardul Dacia, angajatii au parcat masina in spatele cladirii, iar soferul a ramas in masina, in timp ce agentul de paza a intrat sa ridice banii din oficiul postal.
La un moment dat, de autoturism s-au apropiat doi barbati, iar unul l-a atacat pe conducatorul auto cu un spray iritant lacrimogen, celalalt luand sacii de bani. Potrivit Politiei, hotii au reusit sa fure circa 350 de milioane de lei vechi.
Totodata, surse din cadrul IPJ Bihor sustin ca angajatii Postei Romane nu si-au luat nici minimele masuri de siguranta, ei lasand, neglijent, sacii de bani in autoturism, in loc sa-i depoziteze in compartimentul special din spate, asa cum prevede regulamentul.
“Angajatii Postei nu au strigat, nu au alarmat pe nimeni sau sa incerce sa fuga dupa suspecti, ci au intrat in oficiul postal si au sunat la politie”, a declarat unul dintre reprezentantii IPJ. Din acest motiv, cei doi agenti de paza care insoteau masina de transport valori sunt cercetati in prezent pentru neglijenta in serviciu.
Purtatorul de cuvant al Politiei, subcomisarul Alina Popa, a declarat ca anchetatorii cauta doi barbati cu urmatoarele semnalmente: un barbat solid, inalt de 1,75-1,80 m, 90-100 de kilograme, purta o geaca gri, pantaloni inchisi la culoare si o casca de motociclist de culoare alba, iar celalalt atacator are o inaltime de 155-160 m, peste 50 de kilograme, haine gri si pe cap purta o gluga.
Dupa lovitura, potrivit martorilor oculari, hotii au fugit cu un autoturism de culoare bordo sau rosie, care din datele detinute de Politie ar putea fi Dacia Solenza, Logan sau BMW Ursulet.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Doi urși au ajuns în câteva localități din Harghita

Doi urși au fost văzuți în ultimele 24 de ore în localități din județul Harghita. Autoritățile au informat populația. Echipe mixte au fost trimise...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă