10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialAtentatul de la Medina: 19 suspecți au fost arestați

Atentatul de la Medina: 19 suspecți au fost arestați

19 suspecți au fost arestați în legătură cu atentatul sinucigaș de la Medina, al doilea loc sfânt al islamului. 12 dintre ei suspecți sunt cetățeni pakistanezi, a anunțat, joi, Ministerul Saudit de Interne, citat de agențiile AFP și Reuters, informează Agerpres.

Într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al ministerului a declarat ca i-a identificat pe atacatorii sinucigaşi de la Medina şi, în aceeaşi zi, din apropierea unei moschei şiite la Qatif şi de asemenea la Jeddah (vest) nu departe de consulatul Statelor Unite în capitala economică a regatului. 

Un saudit de 26 de ani, Naer Moslem Hammad al-Balawi, care are „un istoric de abuz de droguri” potrivit ministerului, a fost identificat ca fiind autorul atacului de la Medina, care a costat viaţa a patru gărzi de securitate. 

Citește și: Atentatul sinucigaș de la Medina, condamnat de liderii musulmani

Atacul, care a avut loc în faţa Moscheii Profetului, un loc foarte frecventat în ultimele zile ale lunii sacre Ramadan, a provocat un val de indignare în lumea musulmană. Atacatorul sinucigaş a traversat o parcare din apropierea moscheii şi şi-a detonat centura explozivă, a declarat agenţia de presă de stat SPA citându-l pe purtătorul de cuvânt al ministerului, notează Reuters. 

Cele trei atacuri nu au fost revendicate dar ele amintesc de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care a comis mai multe atentate sinucigaşe mortale în Arabia Saudită de peste un an.

Citește și:  Iranul a condamnat ferm atentatele sinucigașe din Arabia Saudită

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă