24.5 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialAtentatele din Paris: Stăpânul lui Diesel a dezvăluit cum a murit câinele...

Atentatele din Paris: Stăpânul lui Diesel a dezvăluit cum a murit câinele polițist în Saint-Denis

Stăpânul câinelui polițist care a fost omorât în timpul asaltului de la Saint-Denis a explicat, la postul de radio francez RMC,  împrejurările care au dus la moartea femelei de ciobănesc belgian, Diesel, scrie Agerpres.

După schimburi de focuri și grenade aruncate asupra apartamentului, în spațiul vizat s-au instalat liniștea și calmul. Polițiștii au decis să trimită câinele în recunoaștere, să verifice terenul. “După intensitatea atacului, ne-am gândit că teroriștii sunt zdruncinați și am hotărât să o trimitem pe Diesel să se asigure că zona este liberă”, a spus stăpânul ei, citat luni de 7sur7.be.

Citește și: FOTO. Un câine poliţist, omorât în raidurile din Saint-Denis, omagiat cu un hashtag pe Twitter

După de a trecut cu bine de prima cameră, ciobănescul belgian a intrat în a doua. “Am văzut-o sărind, am pierdut-o din vedere și atunci am auzit împușcături. Din nefericire, nu s-a mai întors”, a spus el.

Polițistul a ținut să sublinieze importanța muncii desfășurate de colegii lor canini. “Câinele deschide calea restului coloanei, își folosește toate simțurile pentru a detecta prezența oamenilor — auzul, vederea, mirosul. Este o activitate care nu poate fi încredințată unui robot sau unei drone”, a subliniat el rolul acestor animale în reușita misiunilor.

La cinci zile de la atentatele de la Paris, polițiștii au descins în forță în Saint-Denis, o localitate aflată la periferia Parisului. Ținta acestui raid a fost organizatorul atentatelor de vineri seara, Abdelhamid Abaaoud, care a fost omorât. 

Cele mai citite

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...

Proiectul care vizează protejarea cotei unice de impozitare pentru următorii 10 ani, votat în Senat

O propunere legislativă, iniţiată de liberali, care vizează protejarea şi păstrarea cotei unice de impozitare în România pentru următorii zece ani, ajunge mâine pentru...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă