16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialATENTAT cu maşină-capcană la periferia Beirutului: 14 MORŢI şi 200 RĂNIŢI

ATENTAT cu maşină-capcană la periferia Beirutului: 14 MORŢI şi 200 RĂNIŢI

UPDATE: Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi peste 200 rănite în atentatul cu maşină-capcană de la periferia de sud a Beirutului, fieful mişcării şiite Hezbollah, aliat al regimului sirian, potrivit unui nou bilanţ furnizat de agenţia naţională de ştiri ANI, relatează AFP, conform Mediafax.

“Zece cadavre şi 42 de răniţi au fost transportaţi la spitalul al-Sahel, patru cadavre şi 100 de răniţi la spitalul Rassoul al-Aazam, 50 de răniţi la spitalul Bahman şi alţi 20 la spitalul Borj”, a afirmat ANI, citând surse din cadrul acestor instituţii de la periferia sudică a capitalei libaneze.

Atentatul a fost revendicat într-o înregistrare video difuzată joi de o grupare necunoscută, care se declară ca fiind afiliată rebelilor sirieni. Aceasta afirmă că este un “mesaj” către Hezbollah, care participă la lupte alături de regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Armata a anunţat că atentatul cu maşină-capcană s-a produs la ora locală 18.20 (18.20 ora României) la Roueiss, un sector popular de la periferia şiită.

Gruparea necunoscută şi numită “tovarăşele Aishei Umm al-Mu’minin” (de la numele soţiei favorite a profetului Mahomed), a revendicat atentatul într-o înregistrare video.

“Tu, porcule Hassan Nasrallah, îţi trimitem al doilea mesaj puternic al nostru, pentru că tot nu înţelegeţi”, afirmă un bărbat cu cagulă, citind un comunicat alături de alţi doi bărbaţi înarmaţi.

Noul atentat are loc la o zi după un interviu al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, care a afirmat că partidul său ia măsuri pentru a evita ca atentatul din iulie să nu se repete în fieful său.

——

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte 20 au fost rănite, joi, într-un atentat cu maşină-capcană, la periferia de sud a Beirutului, fieful Hezollah, aliatul regimului sirian, a anunţat un purtător de cuvânt militar, conform Mediafax.

“Atentatul cu maşină-capcană a provocat un mort şi mai mulţi răniţi într-o zonă comercială” de la periferie, potrivit sursei citate. Televiziunea Hezbollah a difuzat imagini cu un incendiu enorm şi mai multe maşini şi clădiri în flăcări, citat de AFP.

Televiziunea Hezbollah a difuzat imagini cu un incendiu enorm şi mai multe maşini şi clădiri în flăcări.

Ambulanţele se grăbesc spre locul exploziei, afirmă NNA.

Incidentul are loc la o lună după ce o maşină-capcană a provocat rănirea a zeci de persoane în cartierul pro-Hezbollah Bir El Abed, din suburbia sudică a Beirutului.

Ştire în curs de actualizare

Cele mai citite

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă