13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialAstazi, precipitatii mixte

Astazi, precipitatii mixte

In tara. Vreme in general inchisa. Precipitatii pe arii relativ extinse, mixte in sud-est si predominant ninsori in rest. Izolat conditii de polei. Maxime -3…5°C; minime -8…0°C, mai scazute in centrul tarii si in depresiuni. Presiunea atmosferica, in scadere.
Zapada la munte. Predeal – 2 cm, Semenic – 28 cm, Stana de Vale – 3 cm, Vladeasa – 4 cm, Paltinis – 26 cm, Iezer – 12 cm, Sinaia 1500 – 26 cm, Cuntu – 17 cm, Vf. Omu – 45 cm, Ceahlau Toaca – 27 cm, Parang – 16 cm, Lacauti – 49 cm, Vf. Cristianu Mare – 50 cm.

Maine, predominant ninsori

In tara. Precipitatii, predominant ninsori, ziua in sud-estul tarii si local in rest, iar dupa-amiaza si noaptea in vest, centru si nord. Vant cu intensificari locale, viscolind ninsoarea in zona de munte. Maxime -5…5°C; minime -8…0°C, mai scazute in centrul tarii si in depresiuni. Presiunea atmosferica, in continua scadere.

Comentariul specialistului

Presiunea atmosferica va scadea in urmatoarele zile, atat la nivelul solului, cat si in altitudine, fapt ce va incuraja avansul Depresiunii Islandeze prezente in nordul Europei catre latitudini mai sudice, sistemele sale frontale afectand si regiunile intracarpatice ale tarii noastre. Totodata, activitatea ciclonica initiata in bazinul Marii Mediterane se va resimti treptat si in Peninsula Balcanica si, implicit, sudul Romaniei. Asadar, o vreme in general inchisa, cu precipitatii mixte si temperaturi modeste, la nivelul intregii tari.

In Europa, mai mult ploi

Vremea va fi in general inchisa. Innorarile vor fi mai accentuate in nord si sud-est si temporare in rest. Vor cadea precipitatii sub forma de ploaie in Italia si Grecia, predominant ploaie in Peninsula Balcanica si in tarile centrale si sub forma de ninsoare in tarile nord, nord-estice.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă