11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAstazi - ploi, vant, ceata si bruma

Astazi – ploi, vant, ceata si bruma

In tara. Vreme rece. Indeosebi noaptea, precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, local in Dobrogea si izolat sub forma de ploaie in sudul Moldovei si estul Munteniei. Vant cu intensificari pe litoral. Ceata in zonele joase din vest si centru si izolat in restul tarii, iar dimineata, bruma. Maxime: 5…15°C; minime: -4…4°C, mai scazute in depresiunile intramontane din Carpatii Orientali. Presiunea atmosferica, in scadere usoara.

Maine, putin mai cald in vest

In tara. Vreme rece. Ploi locale in Dobrogea si izolat in Moldova si Muntenia. Vant cu intensificari pe litoral. In zonele joase din vest si centru, ceata, iar dimineata, local, bruma. Maxime: 5…15°C, mai ridicate in vestul tarii; minime: -6…4°C, mai ridicate pe litoral si in vest. Presiunea atmosferica, in continua scadere usoara, indeosebi in vest, centru si sud.

Comentariul specialistului

Cea mai mare parte a continentului, indeosebi estul, centrul si sudul, se afla intr-un camp de presiune atmosferica ridicat, situatie in care vremea este predominant frumoasa, adica fara precipitatii. Aici, singurul fenomen meteo este ceata. Aceasta situatie se va mentine si in zilele urmatoare. Fronturile atmosferice sunt active in vestul si nord-vestul continentului, unde ploua pe arii extinse. O situatie deosebita este in zona Marii Negre, unde la inaltime aerul este mai rece si, ca urmare, atmosfera este mai putin stabila, cerul mai noros si local ploua. In zilele urmatoare temperatura aerului va creste usor, astfel ca, la mijlocul saptamanii, se va ajunge la valori maxime de temperatura apropiate de valorile medii multianuale la aceasta data.

In Europa, ninsori in nordul extrem

In tarile vestice si de nord-vest, dar si in cele limitrofe Marii Negre, vor fi innorari si ploi. Precipitatii slabe izolate, care vor fi si sub forma de lapovita si chiar ninsoare, mai sunt de asteptat in nordul extrem al continentului. In rest, va predomina o vreme frumoasa.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă