10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialAstazi, ploi cam peste tot

Astazi, ploi cam peste tot

In tara. Vreme calda pentru aceasta data. Ploi cu caracter de aversa si posibile descarcari electrice in vest, nord si centru, mai ales in cursul zilei, iar in celelalte regiuni, indeosebi seara si noaptea. In Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si nordul Moldovei cantitati de apa local peste 10…15 l/mp, iar la munte izolat 20 l/mp. In nordul Carpatilor Orientali precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Vant tare doar la munte. Maxime 8…18°C; minime 0…8°C. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Maine, cateva grade mai putin
In tara. Vreme calda pentru aceasta data. Spre seara si noaptea temporar ploi, la inceput in regiunile vestice, apoi si in restul teritoriului. La munte precipitatii mixte. Cantitati de apa mai insemnate in sud-vest. Vant cu unele intensificari in regiunile extracarpatice si in zona montana inalta. Maxime 7…15°C; minime -3…7°C. Pe arii restranse, ceata. Presiunea atmosferica, usor variabila.
 
Comentariul specialistului
In urmatoarele zile tara noastra va fi sub influenta unor pasaje frontale rapide, asociate in principal Depresiunii Islandeze. Ca urmare, vom avea parte de o vreme schimbatoare, cu nori si ploaie, dar si cu intervale mai insorite. Ploile se vor semnala cu precadere in reiunile vestice, nordice si centrale. Toate acestea se vor petrece pe un fond de vreme calda, cu temperaturi cu pana la 10°C peste cele normale la aceasta data.

In Europa nu prea iese soarele
Vremea va fi in general frumoasa doar in sud-vestul si sudul extrem al Europei. In restul continentului vor fi innorari si ploi, iar in tarile nordice si de rasarit va ninge. Vantul va prezenta unele intensificari in vest si centru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă