13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: Asistenta medicală spaniolă care a fost infectată cu Ebola, nu mai...

VIDEO: Asistenta medicală spaniolă care a fost infectată cu Ebola, nu mai are virusul

Guvernul spaniol a anunțat că ssistenta medicală spaniolă care a fost prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii nu mai are încărcătura virală, potrivit rezultatelor unui test efectuat duminică.

Rezultatul testului la care a fost supusă astăzi Teresa Romero, 44 de ani, internată pe 6 octombrie la spitalul Carlos III din Madrid, "este negativ", a declarat Comitetul interministerial responsabil de monitorizarea virusului în Spania într-un comunicat, informează Agerpres.

Ea va fi supusă unui nou test "în următoarele ore", a precizat Comitetul, adăugând că "starea de sănătate a pacientei… cunoaște o evoluție favorabilă".

Teresa Romero, o asistentă ce lucrează în același spital Carlos III, a devenit la 6 octombrie prima persoană contaminată cu virusul Ebola în afara Africii.

Ea a dezvoltat primele simptome pe 29 septembrie după ce a tratat doi misionari de febră hemoragică Ebola care fuseseră repatriați respectiv la 8 august și 22 septembrie și au decedat câteva zile mai târziu.

Cincisprezece persoane — inclusiv soțul asistentei — care au avut contact cu pacienta se află sub observație în același spital. Ele "nu prezentau simptome" duminică, potrivit comunicatului. Este nevoie să se aștepte 21 de zile, perioada de incubație, pentru a fi sigur că nimeni nu a fost contaminat în timpul spitalizării bolnavei.

Autorităţile din Mexic şi Belize nu au permis intrarea navei de croazieră Carnival Magic, astfel că vasul a revenit cât s-a putut de rapid în Statele Unite.

La bordul vasului de croazieră Carnival Magic, care a navigat în Caraibe, s-a aflat o asistentă medicală din Dallas care a gestionat mostre ale unui pacient bolnav de Ebola. Asistenta medicală a plecat în croazieră din Galveston (Texas), pe 12 octombrie. Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC) a dat asigurări că asistenta nu a avut contacte directe cu pacientul liberian Thomas Eric Duncan, decedat de Ebola în Texas, manipulând mostre de analize ale acestuia. Angajata nu a prezentat simptome de Ebola. "Asistenta a rămas în mod voluntar în cabina navei", a comunicat Administraţia de la Washington. Vasul de croazieră Carnival Magic are aproximativ 4.000 de pasageri şi peste 1.000 de membri ai echipajului.

Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/23f760221c25518ccf77faf1f09dc4f5/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă