17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialArtă din România, în colecţia Familiei Regale Britanice

Artă din România, în colecţia Familiei Regale Britanice

În cadrul recentei vizite efectuate în România, Prinţul Edward al Marii Britanii şi Prinţesa Sophie au vizitat Centrul Multidisciplinar de Intervenţii al Asociaţiei Invingem Autismul.

Aici, Alteţele Lor Regale au interacţionat cu copiii, au asistat la una dintre activităţile lor de socializare din cadrul proiectului „După-amieze vesele” şi au discutat cu reprezentanţi ai organizatorilor şi partenerii lor, despre nevoile persoanelor cu autism din România.

La finalul vizitei, Principele Edward, Contele de Wessex, şi Sophie, contesa de Wessex au primit un cadou special de la Asociaţia Învingem Autismul – o lucrare realizată prin tehnica artei colaborative. Cadoul a fost înmânat chiar de autorii săi: Toma Sorescu, 7 ani, diagnosticat cu autism şi Alexander Ené. Alexander are 25 de ani şi are Asperger, o tulburare înalt funcţională din spectrul autismului.

Tabloul este o alegorie fantastică cu titlul Queen Kira and her four legged friend – “La fel ca dragonul, o creatură fantastică ce există doar în poveşti şi legende, prietenul cu patru picioare al reginei Kira are trupul format din animale diferite – are coarne de berbec şi trup de mânz. El este îngerul păzitor al Reginei Kira şi când ea îi atinge coarnele, toate dorinţele i se îndeplinesc. Lucrarea face parte din expoziţia specială – “Love is all you need”.

Expoziţia este deschisă pe data de 24 iunie la Palatul Cesianu-Racoviţă, al cărei vernisaj a fost pe 27 iunie, cu lucrări inedite realizate de 12 copii cu autism din România şi Germania împreună cu artista Roxana Ene, prin tehnica artei colaborative.

Exemplele cu fotografii ale câtorva dintre aceste lucrări vă vor convinge în mod cert de calitatea înaltă şi sensibilitatea artei expuse, la fel ca şi pe Prinţul Edward şi Prinţesa Sophie care s-au bucurat să aducă în colecţia familiei lucrarea amintită.

Expoziţia va fi deschisă până pe 5 iulie, având program luni – vineri, orele 10 – 18 (sau cu programare). Fondurile obţinute din vânzarea lucrărilor vor susţine serviciile directe pentru copii beneficiari ai Centrului Multidisciplinar de Intervenţii al Asociaţiei Invingem Autismul.

Cele mai citite

Ce inovații a adus Rolex în lumea ceasurilor?

De peste 100 de ani Rolex a acaparat piața ceasurilor de lux, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci producătoare din întreaga...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...

Guvernul amână taxa pe lux până pe 30 aprilie

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor susținut de PNL, a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de marți, că termenul pentru impozitul de 0,5% pentru clădirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă