British Airways creeazฤ o nouฤ ofertฤ culinarฤ interactivฤ în cadrul celui mai îndrฤgit festival culinar al Londrei, „Taste of London„.
Compania aerianฤ va prezenta ‘Height Cuisine’ – ‘Artฤ culinarฤ la înฤlลฃime’ – o zonฤ special conceputฤ pentru a demonstra cum simลฃurile pot fi influenลฃate de altitudine, atunci când ne aflฤm la bordul unui avion.
Demonstraลฃia se bazeazฤ pe succesul programului produs de Channel 4, ‘Misiunea imposibila a lui Heston”, difuzat în cursul acestui an.
În program, British Airways îi lansa o provocare celebrului maestru în artฤ culinarฤ, Heston Blumenthal, care trebuia sฤ creeze supremul fel de mâncare ลi sฤ îl prepare în zbor.
British Airways îi invitฤ pe vizitatori la „Taste of London” ca sฤ îi cunoascฤ pe experลฃi ลi sฤ afle ce eforturi s-au fฤcut în culisele programului pentru a prepara în vฤzduh acele mâncฤruri minunate.
Oaspeลฃii vor fi invitaลฃi sฤ ia parte la diverse experimente, ca sฤ afle cum e posibil ca influenลฃa mediului sฤ modifice gusturile. De asemenea, compania aerianฤ le pregฤteลte acestora un moment special de degustare de ลampanie, brânzeturi ลi vinuri, susลฃinut de câลฃiva dintre cei mai rafinaลฃi colaboratori ai sฤi. Cu aceastฤ ocazie, invitaลฃii vor avea ลansa de a influenลฃa viitoarele meniuri servite la bordul avioanelor British Airways.
Una dintre recomandฤrile lui Heston Blumenthal pentru British Airways a fost sฤ foloseascฤ pentru preparatele culinare ingrediente bogate în „umami”, o aromฤ savuroasฤ cunoscutฤ sub denumirea de „al cincilea gust”, care apare în mod natural în alimente precum alge de mare, roลii, macrou ลi parmezan.
Participanลฃii la „Taste of London” care sunt dornici sฤ încerce vor fi invitaลฃi sฤ preia rolul unui degustฤtor al companiei aeriene, încercând diverse preparate din meniurile actuale ale British Airways, dar ลi câteva dintre noile feluri de mâncare pe bazฤ de ‘umami’, care vor fi servite la bordul curselor companiei de la începutul lunii iunie.
„E o mare provocare sฤ creezi mâncฤruri minunate la 10.000 metri altitudine. În cadrul festivalului „Taste of London”, sperฤm sฤ le destฤinuim vizitatorilor noลtri o parte din ลtiinลฃa preparฤrii acestor mâncฤruri la înฤlลฃimi atât de mari ลi sฤ le oferim ลansa de a ne transmite feedback-ul lor referitor la câteva dintre ideile inovatoare pe care le exploreazฤ British Airways”, a declarat Tony Smith, Directorul British Airways pentru Customer Service & Hospitality.
Despre festivalul Taste of London
Festivalul Taste of London sฤrbฤtoreลte ceea ce reprezintฤ fฤrฤ nicio îndoialฤ cel mai bun restaurant al sฤu care are nu mai puลฃin de 11 stele Michelin.
Scott’s, Le Caprice, Petrus, Skylon, Gauthier Soho ลi Bocca di Lupo/ Gelupo sunt doar câteva dintre restaurantele care vor lua parte la ediลฃia din 2011 ลi care vor încânta peste 50,000 de vizitatori de-a lungul celor patru zile din Regent’s Park din Londra, între 16 ลi 19 iunie.
Pe lângฤ favoritele festivalului Le Gavroche, Rhodes 24, Maze ลi Benares, peste 40 de restaurante vor servi mâncฤruri din întreaga lume, pregฤtite de bucฤtari de talie mondialฤ.
Talente internaลฃionale precum Helena Puolakka (Skylon), Tamas Khan (ORA) ลi Alexis Gauthier (Gauthier Soho) se vor alฤtura unor nume celebre precum Gary Rhodes sau Michel Roux Jr.