10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialArta ambientală în intimitatea căminului

Arta ambientală în intimitatea căminului

Doriți un interior de înaltă ținută, poate exclusivist, dar în orice caz extrem de elegant și bogat decorat? Cum realizăm această ambientare, de unde luăm inspirația, cine ne dă soluțiile, de unde procurăm obiectele? Există desigur designeri, showroom-uri, expoziții, reviste și site-uri specializate. Mai este și altă cale?

Până în urmă cu ceva timp, licitațiile de opere de artă erau frecventate în cea mai mare parte de colecționari și de investitori, mai cu seamă datorită faptului că plasamentele în opere de artă se dovedesc a fi dintre cele mai rentabile, inclusiv pe timp de criză. În prezent aceste licitații și-au extins mult sfera, în special pe  accesorii, decorațiuni pentru casă și mic mobilier, devenind atractive și pentru un public interesat de ambientarea și decorarea casei  cu obiecte valoroase și rare. Un exemplu elocvent în această privință îl constituie Casa de Licitații Goldart Ghildush care, în afară de faptul că organizează licitații specializate cu obiecte de decor oferă în plus și un avantaj de loc de neglijat. Expozițiile premergătoare licitațiilor precum și licitațiile în sine se desfășoară în splendida vilă interbelică în stil neo-românesc, varianta modernizată, cu influenţe Art-Deco,  un spaţiu luminos şi primitor, cu parfum de epocă, proiectată de arhitectul Petre Antonescu și situată în centrul Bucureștiului, intrarea I. L. Caragiale nr. 1. Casa a fost reşedinţa primarului Bucureştiului  Matei Gheorghe Corbescu, asigurând spațiul perfect pentru a demonstra pe viu cum poate arăta un interior plin de stil, o casă aristocratică, modernă sau clasică.

În acest scop, experții Casei operează de fiecare dată o riguroasă selecție de arte decorative și plastice menită a satisface gusturile celor ce-și doresc înfrumusețarea casei. De la rafinată sticlărie Art-Nouveau, faianță și porțelan interbelic, la argintărie europeană și mici piese insolite de podoabă, obiectele ornamentale pot constitui „deliciul“ oricărei locuințe moderne.

Maeștrii incontestabili ai artei  românești figurează, deasemenea, cu lucrări dintre cele mai atractive și de diferite genuri: peisaje, compoziții cu personaje și portrete, artă contemporană, statui precum și icoane dedicate  „colțului sufletesc“al casei.

Având la dispoziție astfel de soluții se poate realiza ambientarea fie a întregului spațiu, a unor funcțiuni din interior sau a unor “colțuri” speciale (romantic, de citit, de relaxare, etc.), fie de sărbătoare pentru un eveniment special. Iar un aspect de loc ne neglijat este faptul că nu este obligatoriu ca obiectele folosite să fie foarte scumpe.

Iată și un exemplu concret, și anume, licitația Goldart Ghildush care se va desfășura pe data de 15 septembrie, obiectele propuse putând fi vazute la locația precizată practic în fiecare zi între orele 10 și 17. Veți putea admira atractive obiecte de artă definite în egală măsură prin utilitate, eleganță și expresivitate.

Obiectele de artă decorativă  expuse pentru această licitație– metal, sticlă, porțelan sau ceasuri – provin din ateliere europene renumite pentru practicarea unor forme și tehnici desăvârșite. De la argintărie și servicii pentru servit masa din perioada “fin de siecle” până la obiectistică Napoleon III, Art Nouveau și Art Deco, piesele prezentate ating standarde înalte de utilitate și frumusețe.

De o valoare deosebită se vădește a fi lampa de masă ieșită din celebra manufactură Argentor, realizată de faimosului designer Bruno Zach (operă orientată preponderent înspre creația figurinelor în bronz redate în cele mai ”exotice” subiecte) și care îmbină elemente insolite și clasice tipice stilurilor Art Nouveau și Art Deco. Prețul de pornire este 2300 euro. Printre alte obiecte de tip accesorii, putem menționa: tăviță de argint cu bordurură Biedermaier (150 euro), set porțelen fin pentru ceai Japonia (100 euro), suport pentru șervețele din argint (120 euro)  

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă